Αφαίρεση συνδέσμων (links) στα κελιά του Excel

Σας έχει τύχει να ανοίξετε ένα φύλλο εργασίας του Excel και να διαπιστώσετε ότι αρκετά από τα κελιά περιέχουν συνδέσμους σε ιστοσελίδες που να θέλετε να αφαιρέσετε; Για παράδειγμα, έχετε κάνει επικόλληση στο Excel ένα κατάλογο που βρήκατε σε μία ιστοσελίδα και παράλληλα έχει “τραβήξει” όλα τα links στο φύλλο εργασίας.

Αν και σε τέτοιες περιπτώσεις μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επικόλλησης των δεδομένων μέσα από το αντίστοιχο μενού του Excel, ωστόσο στο σημερινό άρθρο θα δείτε πώς να αφαιρέσετε όλους τους συνδέσμους ιστοσελίδων μαζικά, εύκολα και γρήγορα.

Αφαίρεση συνδέσμων (links) στα κελιά του Excel

Αρχικά, επιλέξτε τα κελιά που περιέχουν τους συνδέσμους και θέλετε να καταργήσετε. Είτε πρόκειται για συγκεκριμένη στήλη, σειρά ή ακόμη και όλο το φύλλο εργασίας. Έπειτα, στην καρτέλα Κεντρική (Home), βρείτε την ενότητα Επεξεργασία (Editing) και συγκεκριμένα το εικονίδιο της μορφοποίησης. Πατώντας το, εμφανίζεται το αναδυόμενο μενού μέσα από το οποίο έχετε δύο επιλογές: Απαλοιφή υπερ-συνδέσμων (Clear Hyperlinks) και Κατάργηση υπερ-συνδέσμων (Remove Hyperlinks).

Αφαίρεση συνδέσμων (links) στα κελιά του Excel

Η επιλογή Απαλοιφή υπερ-συνδέσμων (Clear Hyperlinks) αφαιρεί το σύνδεσμο από το κείμενο, ωστόσο διατηρεί τη μορφοποίηση του κειμένου όπως είναι τη δεδομένη στιγμή.

Η επιλογή Κατάργηση υπερ-συνδέσμων (Remove Hyperlinks) αφαιρεί το σύνδεσμο από το κείμενο καθώς επίσης και τη μορφοποίηση του. Έτσι, το κείμενο θα “γυρίσει” στην προεπιλεγμένη γραμματοσειρά, μέγεθος και χρώμα.

Αφαίρεση συνδέσμων (links) στα κελιά του Excel

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε ποια από τις δύο ενέργειες θέλετε για τα συγκεκριμένα δεδομένα που έχετε επισημάνει και να πατήσετε στο αντίστοιχο κουμπί.

Αυτό ήταν! Αρκετά εύκολο έτσι;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*