Εγκατάσταση εφαρμογών από το Windows Store στα Windows 8

Το Windows Store είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών της Microsoft διαθέσιμο για τα Windows 8 και τα Windows RT. Όπως συμβαίνει σε κάθε app store ανεξαρτήτως πλατφόρμας έτσι και στο Windows Store μπορεί να βρει κανείς χιλιάδες διαφορετικές εφαρμογές δωρεάν ή επί πληρωμή ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του.

Η εγκατάσταση εφαρμογών από το Windows Store είναι μία αρκετά εύκολη και γρήγορη υπόθεση, διαφορετική από τον τρόπο που συνέβαινε έως τώρα για τις desktop εφαρμογές στις προηγούμενες εκδόσεις των Windows. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι o Microsoft λογαριασμός σας, στην ουσία είναι ο λογαριασμός Hotmail, Outlook.com ή Windows Live, και η σύνδεση του υπολογιστή/tablet στο internet.

Αφού ανοίξετε το Windows Store, πλοηγηθείτε στις διάφορες κατηγορίες και βρείτε την εφαρμογή που θέλετε να εγκαταστήσετε πατώντας το αντίστοιχο tile. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα εγκαταστήσουμε το Xbox SmartGlass.

Στη σελίδα λεπτομερειών που θα μεταφερθείτε πατήστε στο κουμπί Εγκατάσταση (Install) για να ξεκινήσει η εγκατάσταση, αφού πρώτα ρίξετε μια ματιά στις λεπτομέρειες και τις απαιτήσεις της εφαρμογής. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εφαρμογών, διαδικασία που θα δούμε σε επόμενο άρθρο.

Αν δεν είχατε συνδεθεί στο Microsoft λογαριασμό σας θα σας ζητηθεί να πληκτρολογήσετε το e-mail και τον κωδικό πρόσβασης για να προχωρήσετε στην εγκατάσταση.[/do]

Καθώς η εγκατάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη μία ειδοποίηση εμφανίζεται στο δεξί πάνω μέρος της οθόνης που σας ενημερώνει για τη συγκεκριμένη ενέργεια. Πατώντας στην ειδοποίηση μπορείτε να δείτε την εξέλιξη της εγκατάστασης τη δεδομένη στιγμή.

Επίσης, αν επιστρέψετε στην οθόνη Έναρξης (Start screen) κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης θα δείτε το νέο πλακίδιο (tile) της εφαρμογής που δημιουργήθηκε εμφανίζοντας την εξέλιξη της εγκατάστασης.

Τέλος, μία νέα ειδοποίηση σας ενημερώνει ότι η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Αυτό ήταν! Πλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλήρως την εφαρμογή που μόλις εγκαταστήσατε.

Από την άλλη μεριά, η απεγκατάσταση εφαρμογών από το Windows Store είναι πιο εύκολη από ποτέ. Πατήστε δεξί κλικ στο tile της εφαρμογής και έπειτα στην επιλογή Κατάργηση εγκατάστασης (Uninstall) από τη μπάρα επιλογών που θα εμφανιστεί.

Η εφαρμογή πλέον έχει καταργηθεί από τον υπολογιστή / tablet σας.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*