Πώς να εγκαταστήσετε Metro Apps από το Windows Store

Το Windows Store είναι πλέον διαθέσιμο στην έκδοση Consumer Preview των Windows 8 και μας δίνει τη δυνατότητα να εγκαταστήσουμε Metro Apps στον υπολογιστή μας. Προς το παρόν, όλες οι εφαρμογές που βρείτε είναι δωρεάν και αρκετές από αυτές, ειδικότερα αυτές που παρέχει η ίδια η Microsoft, είναι σε δοκιμαστική έκδοση (App preview) που σημαίνει ότι στερούνται πολλών βασικών χαρακτηριστικών και λειτουργιών.

Στα παρακάτω βήματα θα δείτε πώς μπορείτε να εγκαταστήσετε Metro Apps που θα βρείτε στο Windows Store καθώς και τη διαδικασία απεγκατάστασης από τον υπολογιστή σας.

Διαβάστε εδώ τον ανανεωμένο οδηγό για την εγκατάσταση εφαρμογών από το Windows Store στα Windows 8.[/do]

Αφού ανοίξετε το Windows Store, πλοηγηθείτε στις διάφορες κατηγορίες και βρείτε την εφαρμογή που θέλετε να εγκαταστήσετε. Έπειτα κάντε κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επέλεξα να εγκαταστήσω την εφαρμογή Evernote.

Στη σελίδα λεπτομερειών που θα μεταφερθείτε πατήστε στο κουμπί Install για να ξεκινήσει η εγκατάσταση, αφού πρώτα ρίξετε μια ματιά στις λεπτομέρειες και τις απαιτήσεις της εφαρμογής. Επίσης, αν και ακόμα δεν είναι διαθέσιμες οι επί πληρωμή εφαρμογές, ωστόσο θα έχετε τη δυνατότητα να τις δοκιμάσετε (Try) ή να τις αγοράσετε (Buy) στο μέλλον.

Αν δεν είχατε συνδεθεί στο λογαριασμό σας θα σας ζητηθεί να πληκτρολογήσετε το e-mail και το συνθηματικό σας για να προχωρήσετε στην εγκατάσταση.[/do]

Καθώς η εγκατάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη μία ειδοποίηση εμφανίζεται στο δεξί πάνω μέρος της οθόνης που σας ενημερώνει για τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Πατώντας σε αυτή την ειδοποίηση μπορείτε να δείτε την εξέλιξη της εγκατάστασης όλων των Metro Apps εκείνη τη στιγμή.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης θα δείτε το νέο πλακίδιο της εφαρμογής που δημιουργήθηκε εμφανίζοντας, επίσης, την εξέλιξη της εγκατάστασης.

Τέλος, μία ακόμα ειδοποίηση σας ενημερώνει ότι η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Η νέα σας εφαρμογή εγκαταστάθηκε και θα τη βρείτε στο τελευταίο πλακίδιο (tile) της Έναρξης (Start).

Αυτό ήταν!

Αν, έπειτα, θέλετε να την απεγκαταστήσετε πατήστε δεξί κλικ στο πλακίδιο για να εμφανιστεί το μενού επιλογών από όπου πατώντας Unistall η εφαρμογή θα διαγραφεί από τον υπολογιστή σας.

Έχετε εγκαταστήσει Metro Apps από το Windows Store; Αν ναι, ποια;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*