Εγκατάσταση ενημερώσεων των εφαρμογών από το Windows Store

Το Windows Store αποτελεί ένα νέο χαρακτηριστικό των Windows 8 το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε Metro εφαρμογές στον υπολογιστή σας εύκολα και γρήγορα. Όπως είναι λογικό, θα βρείτε νέες ενημερώσεις για τις ήδη εγκατεστημένες εφαρμογές ανά διαστήματα που προσφέρουν διορθώσεις αλλά και νέες προσθήκες στην εκάστοτε εφαρμογή.

Δείτε παρακάτω πώς να ενημερώσετε τις Metro εφαρμογές στον υπολογιστή σας μέσω του Windows Store αλλά και πώς να ρυθμίσετε τον αυτόματο έλεγχο και εγκατάσταση των ενημερώσεων.

Κάφε φορά που μία νέα ενημέρωση είναι διαθέσιμη για μία Metro εφαρμογή μέσω του Windows Store θα δείτε τον αριθμό των ενημερώσεων στο αντίστοιχο πλακίδιο (tile), όπως στην παρακάτω εικόνα.

Ανοίγοντας το Windows Store θα παρατηρήσετε στην πάνω δεξιά γωνία τον αριθμό των ενημερώσεων.

Κάνοντας κλικ στην παραπανω επιλογή θα μεταθερθείτε αυτόματα στην αντίστοιχη περιοχή για την εγκατάσταση των νέων εκδόσεων των Metro εφαμοργών. Αρχικά, όλες οι εφαρμογές είναι επιλεγμένες και πατώντας στην επιλογή Install θα αρχίσει η διαδικασία.

Επίσης, μπορείτε να δείτε τις αλλαγές της νέας έκδοσης μιας εφαρμογής πατώντας στην επιλογή View αφού πρώτα την επιλέξετε με δεξί κλικ.

Κατα τη διάρκεια της εγκατάστασης των ενημερώσεων θα εμφανιστεί μία ειδοποίηση στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης. Κάνοντας κλικ με το δείκτη του ποντικιού μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία της εγκατάστασης καθώς επίσης να ακυρώσετε ή να προσπαθήσετε και πάλι σε περίπτωση αποτυχίας.

Τέλος, μπορείτε να ρυθμίσετε το αυτόματο έλεγχο και εγκατάσταση των ενημερώσεων μέσα από τις ρυθμίσεις του Windows Store. Στην κεντρική σελίδα ανοίξτε τα Settings από το μενού Charms και κάντε κλικ στην επιλογή Account and Preferences.

Στη νέα περιοχή που θα μεταφερθείτε μπορείτε να ελέγξετε χειρωνακτικά για νέες ενημερώσεις όπως επίσης να επιλέξετε την αυτόματη ενημέρωση των εφαρμογών χωρίς τη δική σας ενέργεια.

Αρκετά εύκολη διαδικασία, έτσι;

Σημείωση: Ο συγκεκριμένος οδηγός δημοσιεύτηκε για τη δοκιμαστική έκδοση Consumer Preview των Windows 8. Ενδέχεται να υπάρχουν αλλαγές στην τελική έκδοση του λειτουργικού.[/do]
About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*