Πώς να προβάλλετε ιστοσελίδες σε τρεις διαστάσεις (3D) στον Firefox

Ένα νέο χαρακτηριστικό που είναι διαθέσιμο στην ενδέκατη (11) έκδοση του Firefox είναι η δυνατότητα προβολής των ιστοσελίδων σε τρεις διαστάσεις, κοινώς 3D. Αν και το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό προορίζεται περισσότερο για web developers και designers για την καλύτερη διάγνωση και διόρθωση σφαλμάτων σε ιστοσελίδες που αναπτύσσουν, ωστόσο για τους υπόλοιπους είναι μια ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από τη δομή μιας ιστοσελίδας και πώς αυτή διαιρείται σε διαφορετικές στρώσεις (layers).

Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νέο χαρακτηριστικό που θα βρείτε στα Developer tools του Firefox 11.

Στην ιστοσελίδα που βρίσκεστε, πατήστε στο πορτοκαλί κουμπί του Firefox πάνω αριστερά, σύρετε το δείκτη του ποντικιού στην κατηγορία Web Developer και πατήστε στην επιλογή Έλεγχος (Inspect) από το μενού που θα εμφανιστεί. Διαφορετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συνδυασμό των πλήκτρων Ctrl + Shift + I.

Η προβολή 3D δεν είναι ενεργοποιημένη αρχικά, οπότε θα χρειαστεί να πατήσετε στο κουμπί 3D στο κάτω δεξί μέρος του παραθύρου.

Κρατήστε πατημένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού και σύρετε προς μία κατεύθυνση και θα δείτε αμέσως την εκάστοτε ιστοσελίδα σε τρεις διαστάσεις. Επίσης, μπορείτε να αυξομειώσετε το zoom χρησιμοποιώντας τη ροδέλα του ποντικιού.

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*