Επαναφορά (reset) του κύριου κωδικού στον Firefox

Αφού διαβάσατε πώς να χρησιμοποιήσετε ένα Κύριο Κωδικό (Master Password) στον Firefox για να αποτρέψετε την πρόσβαση των αποθηκευμένων σας κωδικών από τρίτους, τι γίνετε στην περίπτωση που ξεχάσετε αυτό τον κωδικό; Προφανώς η πρόσβαση θα αποκλειστεί και για εσάς τόσο στους αποθηκευμένους κωδικούς όσο και στη σύνδεση των ιστοσελίδων.

Για να επαναφέρετε τον Firefox στην αρχική του κατάσταση, “ξεκλειδώνοντας” το master password θα χρειαστεί να πραγματοποιήσετε μία πλήρης επαναφορά (reset) του κωδικού σας, που σημαίνει ότι όλοι οι αποθηκευμένοι σας κωδικοί θα διαγραφούν. Η διαγραφή των κωδικών γίνεται, προφανώς, για λόγους ασφαλείας ώστε ακόμα και αν κάποιο τρίτο πρόσωπο εκτελέσει την επαναφορά να μην μπορέσει να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτούς.

Η αρχικοποιίηση (reset) του κύριου κωδικού είναι αρκετά εύκολη διαδικασία την οποία θα δείτε στα παρακάτω βήματα.

Αφού ανοίξετε τον Firefox, πληκτρολογήστε στη γραμμή διευθύνσεων τον παρακάτω σύνδεσμο και πατήστε Enter, ή απλά αντιγράψτε το από εδώ και επικολλήστε το στον browser.

chrome://pippki/content/resetpassword.xul[/do]

Θα μεταφερθείτε αμέσως σε μία νέα σελίδα στην οποία μπορείτε να αρχικοποιήσετε (reset) τον κύριο κωδικό σας. Για να το κάνετε αυτό πατήστε στο κουμπί Αρχικοποίηση (Reset).

Αυτό ήταν! Την επόμενη φορά φροντίστε να επιλέξετε ένα κύριο κωδικό που θα είναι εύκολο για εσάς να θυμάστε και παράλληλα δύσκολο για τους υπόλοιπους να τον “μαντέψουν”.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*