Περιοχή ειδοποιήσεων, εμφάνιση και απόκρυψη εικονιδίου γλώσσας

Δείτε πώς να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε το εικονίδιο εναλλαγής γλώσσας στην περιοχή ειδοποιήσεων της γραμμής εργασιών.

Το παρόν άρθρο αποτελεί μέρος της σειράς Περιοχή ειδοποιήσεων, ο απόλυτος οδηγός χρήσης. Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα άρθρα της σειράς και να μάθετε τα πάντα για την περιοχή ειδοποιήσεων στην επιφάνεια εργασίας των Windows 7, Windows 8 και 8.1.[/do]

Μετά από την προσθήκη μίας νέας γλώσσας γραφής στον υπολογιστή σας, η περιοχή ειδοποιήσεων αποκτά ακόμη ένα εικονίδιο μέσω του οποίου μπορείτε να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή ποια από τις διαθέσιμες γλώσσες γραφής είναι ενεργοποιημένη καθώς επίσης να τις εναλλάσσετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Περιοχή ειδοποιήσεων, εμφάνιση και απόκρυψη εικονιδίου γλώσσας

Στα παρακάτω βήματα θα δείτε πώς να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε το εικονίδιο εναλλαγής γλώσσας στην περιοχή ειδοποιήσεων της γραμμής εργασιών.

Εμφάνιση ή απόκρυψη εικονιδίου εναλλαγής γλώσσας στην περιοχή ειδοποιήσεων

Πατήστε στο εικονίδιο της γλώσσας που βρίσκεται στην περιοχή ειδοποιήσεων της γραμμής εργασιών για να εμφανιστεί το αναδυόμενο μενού και στη συνέχεια πατήστε στην επιλογή Προτιμήσεις γλώσσας (Change language preferences).

Περιοχή ειδοποιήσεων, εμφάνιση και απόκρυψη εικονιδίου γλώσσας

Εναλλακτικά, ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου στην επιφάνεια εργασίας, μεταβείτε στην κατηγορία Ώρα, Γλώσσα και Περιοχή (Clock, Language and Region) και έπειτα στην ενότητα Γλώσσα (Language).

Στο παράθυρο ρυθμίσεων της γλώσσας πατήστε στην επιλογή Ρυθμίσεις για προχωρημένους (Advanced settings) που θα βρείτε στο αριστερό μέρος.

Περιοχή ειδοποιήσεων, εμφάνιση και απόκρυψη εικονιδίου γλώσσας

Έπειτα, στην ενότητα Εναλλαγή μεθόδων εισαγωγής (Switching input methods), ενεργοποιήστε την επιλογή Χρήση της γραμμής γλώσσας της επιφάνειας εργασίας, όταν είναι διαθέσιμη (Use the desktop language bar when it’s available) και έπειτα πατήστε στις Επιλογές (Options) που βρίσκεται στα δεξιά της επιλογής.

Περιοχή ειδοποιήσεων, εμφάνιση και απόκρυψη εικονιδίου γλώσσας

Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί, ενεργοποιήστε την επιλογή:

 • Κρυφή (Hidden), για να αποκρύψετε τη γραμμή γλώσσας στην γραμμή εργασιών ή,
 • Αγκυρωμένη στη γραμμή εργασιών (Docked in the taskbar), για να εμφανίσετε τη γραμμή γλώσσας στη γραμμή εργασιών.

Περιοχή ειδοποιήσεων, εμφάνιση και απόκρυψη εικονιδίου γλώσσας

Πατήστε ΟΚ για να κλείσετε το παράθυρο και έπειτα στο κουμπί Αποθήκευση (Save) για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Σημείωση: Αν έχετε επιλέξει την εμφάνιση της γραμμής εναλλαγής γλώσσας θα χρειαστεί στη συνέχεια να ξε-τικάρετε την επιλογή Χρήση της γραμμής γλώσσας της επιφάνειας εργασίας, όταν είναι διαθέσιμη (Use the desktop language bar when it’s available) πριν πατήσετε στο κουμπί Αποθήκευση (Save).

Αυτό ήταν. Πλέον γνωρίζετε πώς να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε τη γραμμή γλώσσας στη γραμμή εργασιών των Windows 8 και 8.1.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την περιοχή ειδοποιήσεων της γραμμής εργασιών; Δείτε εδώ όλα τα άρθρα της σειράς Περιοχή ειδοποιήσεων, ο απόλυτος οδηγός χρήσης.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

5 Comments

 1. Παρακαλώ πολύ, πως μπορώ να εμφανίσω το εικονίδιο της γλώσσας στη γραμμή εργασιών των Windows 10 ?
  Ευχαριστώ θερμά.

 2. Εχει εξαφανιστεί το Εικονίδιο ΗΧΟΥ στην επιφάνεια εργασίας!!!
  Τί μπορώ να κάνω για να εμφανιστεί πάλι?
  Ευχαριστώ πολύ.

 3. Χάθηκε το εικονίδιο του ΗΧΟΥ από την επιφάνεια εργασίας.Πώς μπορώ να το επαναφέρω?

 4. Καλημέρα.

  Δύο ερωτήσεις παρακαλώ:
  1. Ενώ στη βοήθεια του outlook 2016 υπάρχει παραπομπή στις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων επιφάνειας εργασίας, δεν μπορώ να τις εντοπίσω από ΑΡΧΕΙΟ-ΕΠΙΛΟΓΕΣ-ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ.
  2. Γιατί το πληκρτολόγιο μου δέχεται επιλεκτικά το CTRL+C σε κάποια προγράμματα και σε κάποια άλλα όχι; πχ στον Firefox κανονικά, στο word 2016 όχι.

  • Γεια χαρά, για το 1 δε κατάλαβα ακριβώς τι θέλεις να κάνεις. Μήπως εννοείς τις ειδοποιήσεις των Windows; Αυτές θα τις βρεις στις ρυθμίσεις υπολογιστή.
   Για το 2, δοκίμασε τη λύση που προτείνεται εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*