Πώς να αλλάξετε την προεπιλεγμένη γλώσσα εισόδου στα Windows 7 και στο Office 2010

Μία από τις ερωτήσεις που δέχομαι συχνά, ιδιαίτερα από άτομα που χρησιμοποιούν τις ελληνικές εκδόσεις των Windows 7 και Microsoft Office 2010, αφορά την προεπιλεγμένη γλώσσα εισόδου από το πληκτρολόγιο. Αρκετοί από εσάς θα έχετε παρατηρήσει ότι όταν, για παράδειγμα, ανοίγετε τον αγαπημένο σας browser και πληκτρολογείτε μία διεύθυνση θα πρέπει πρώτα να αλλάξετε τη γλώσσα στα αγγλικά, αφού η ελληνική γλώσσα είναι ενεργοποιημένη ως προεπιλογή.

Για να αποφύγετε παρόμοιες καταστάσεις, η λύση είναι να επιλέξετε ως τα Αγγλικά ως προεπιλεγμένη γλώσσα και να την αλλάζετε προσωρινά σε Ελληνικά χρησιμοποιώντας τη γρήγορη εναλλαγή γλώσσας (Alt – Shift).

Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα να αλλάξετε την προεπιλογή γλώσσας και για τη σουίτα γραφείου Office 2010. Έτσι, αν χρησιμοποιείτε περισσότερο τα Ελληνικά κατά την επεξεργασία αρχείων Word, Excel, Powerpoint, κτλ., αλλά παράλληλα επιθυμείτε να κρατήσετε την αγγλική γλώσσα ως προεπιλεγμένη στα Windows 7, μπορείτε να αλλάξετε αυτή τη συμπεριφορά μέσα από τις ρυθμίσεις του Office 2010 που θα δούμε παρακάτω.

Windows 7

Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel), μεταβείτε στην κατηγορία Ώρα, Γλώσσα και Περιοχή (Clock, Language and Region) και επιλέξτε Αλλαγή πληκτρολογίων ή άλλων μεθόδων εισόδου (Change keyboards or other input methods) της ενότητας Περιοχή και γλώσσα (Region and Language).

Πατήστε στο κουμπί Αλλαγή πληκτρολογίων (Change keyboards) από την καρτέλα Πληκτρολόγια και γλώσσες (Keyboards and Languages) που θα μεταφερθείτε αυτόματα.

Επιλέξτε την προεπιλεγμένη γλώσσα εισόδου που επιθυμείτε από την καρτέλα Γενικά (General) και πατήστε ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας και να κλείσετε το παράθυρο.

Αυτό ήταν!

Microsoft Office 2010

Από το μενού Έναρξη (Start) ακολουθήστε τη διαδρομή Όλα τα προγράμματα (All Programs) – Microsoft OfficeΕργαλεία του Microsoft Office 2010 (Microsoft Office 2010 Tools) και κάντε κλικ στην επιλογή Προτιμήσεις γλώσσας του Microsoft Office 2010 (Microsoft Office 2010 Language Settings).

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέξτε τη γλώσσα που επιθυμείτε από την κατηγορία Επιλογή γλωσσών επεξεργασίας (Choose editing language) και πατήστε στο κουμπί Ορισμός ως προεπιλογής (Set as default).

Πατήστε ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις νέες σας ρυθμίσεις.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*