Πώς να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις του Windows Update στα Windows 7

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα εμφανίζονται μηνύματα στην περιοχή ειδοποιήσεων των Windows 7 τα οποία σας προτρέπουν να προχωρήσετε στην εγκατάσταση των νέων διαθέσιμων ενημερώσεων. Ακόμα και αν έχετε επιλέξει τη χειρωνακτική εγκατάσταση τους ή την απενεργοποίηση του Windows Update, το Κέντρο Ενεργειών (Action Center) φροντίζει να σας ειδοποιεί για την άμεση αλλαγή αυτών των ρυθμίσεων.

Αν και οι ειδοποιήσεις του Windows Update είναι λιγότερο “ενοχλητικές”, αν τις συγκρίνουμε με αυτές των Windows XP και Vista, ωστόσο μπορείτε πολύ εύκολα να τις απενεργοποιήσετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Απενεργοποίηση ειδοποιήσεων του Windows Update

Κάντε κλικ στην επιλογή Άνοιγμα Κέντρου Ενεργειών (Open Action Center) των Windows 7, αφού πρώτα πατήσετε στη σημαία που εμφανίζεται στην περιοχή ειδοποιήσεων στο δεξί μέρος της γραμμής εργασιών (taskbar).

Εναλλακτικά, μπορείτε να ανοίξετε το Κέντρο Ενεργειών (Action Center) μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) που βρίσκεται στην κατηγορία Σύστημα και Ασφάλεια (System and Security).

Πατήστε στην επιλογή Αλλαγή ρυθμίσεων Κέντρου Ενεργειών (Change Action Center settings) από το αριστερό μενού.

Εδώ, ξε-τικάρετε την επιλογή Windows Update της κατηγορίας Μηνύματα ασφαλείας (Security messages) και πατήστε ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Επίσης, αν έχετε απενεργοποιήσει το Windows Update ή την αυτόματη εγκατάσταση των νέων ενημερώσεων μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα μηνύματα για αλλαγή των ρυθμίσεων απευθείας από την κεντρική σελίδα του Κέντρου Ενεργειών πατώντας στην επιλογή Απενεργοποίηση μηνυμάτων για Windows Update (Turn off messages about Windows Update), της κατηγορίας Ασφάλεια (Security).

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*