Πώς να προσθέσετε μια νέα γλώσσα γραφής για το πληκτρολόγιο στα Windows 7

Στους περισσότερους υπολογιστές οι πιο συνηθισμένες γλώσσες γραφής από το πληκτρολόγιο είναι τα Ελληνικά και τα Αγγλικά. Για εσάς όμως που τυχαίνει να γνωρίζετε διαφορετικές γλώσσες όπως Γερμανικά, Γαλλικά, Ισπανικά, κτλ, και επιθυμείτε να γράφετε σε αυτές τις γλώσσες, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει λύση.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε μια νέα γλώσσα γραφής στον υπολογιστή σας.

1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel), μεταβείτε στην κατηγορία Ώρα, Γλώσσα και Περιοχή (Clock, Language and Region) και επιλέξτε Αλλαγή πληκτρολογίων ή άλλων μεθόδων εισόδου (Change keyboards or other input methods) της ενότητας Περιοχή και γλώσσα (Region and Language).

2. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, στην καρτέλα Πληκτρολόγια και γλώσσες (Keyboards and Languages), πατήστε στο κουμπί Αλλαγή πληκτρολογίων (Change keyboards).

3. Στην ενότητα Εγκατεστημένες υπηρεσίες (Installed services) θα δείτε τις διαθέσιμες γλώσσες που μπορείτε να χρησιμοποιείσετε από το πληκτρολόγιο σας. Αν θέλετε να προσθέσετε μια επιπλέον γλώσσα πατήστε στο κουμπί Προσθήκη (Add), επιλέξτε την γλώσσα που επιθυμείτε να γράφετε και πατήστε ΟΚ για να προστεθεί.

4. Αν θέλετε να διαγράψετε από την λίστα μία από τις γλώσσες που ήδη υπάρχουν, επιλέξτε την γλώσσα και πατήστε το κουμπί Κατάργηση (Remove).

5. Τέλος, στην ενότητα Προεπιλεγμένη γλώσσα εισόδου (Default input language) μπορείτε να επιλέξετε ως προεπιλογή μία από τις εγκατεστημένες γλώσσες.

6. Πατήστε ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Αυτό ήταν! Πλέον, μπορείτε να γράφετε σε οποιαδήποτε γλώσσα θέλετε!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

2 Comments

  1. καλά όλα αυτά, όμως, όταν θέλω να αποθηκεύσω ένα αρχείο txt στη γαλλική γλώσσα, ή όταν κατεβάζω κάποια αρχεία κειμένου και πάλι στα γαλλικά, μου χαλάει όλο το κείμενο γιατί περιέχει ειδικούς χαρακτήρες π.χ é, Œ , ακόμη κι αν αλλάξω την κωδικοποίηση! Υπάρχει κάποια λύση γι’αυτό? Ευχαριστώ προκαταβολικά

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*