Αλλαγή γλώσσας σε Windows 7 Home Premium

Δείτε πώς να εγκαταστήσετε ένα νέο πακέτο γλώσσας στα Windows 7 Home Premium για να αλλάξετε τη γλώσσα εμφάνισης του λειτουργικού.

Στα Windows 7, η Microsoft δίνει τη δυνατότητα εγκατάστασης και αλλαγής της γλώσσας εμφάνισης μέσω του Windows Update, ωστόσο αυτό ισχύει μόνο για τις εκδόσεις Ultimate και Enterprise του λειτουργικού. Στην έκδοση Home Premium των Windows 7, που είναι εγκατεστημένη στην πλειονότητα των οικιακών υπολογιστών, δεν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής της γλώσσας εμφάνισης με άμεσο τρόπο.

Αυτό σημαίνει ότι αν ο υπολογιστής σας έχει την αγγλική έκδοση των Windows 7 Home Premium και θέλετε να την αλλάξετε στα ελληνικά, θα χρειαστεί να αγοράσετε εκ νέου την ελληνική έκδοση των Windows 7. Τρελό; Ναι, αλλά υπάρχει τρόπος να το «διορθώσουμε» έμμεσα στα βήματα που θα δείτε παρακάτω.

Η συγκεκριμένη μέθοδος ισχύει για τις εκδόσεις Starter, Home Basic, Home Premium και Professional των Windows 7.

Ευτυχώς για όλους, αυτός ο περιορισμός στην αλλαγή γλώσσας αποτελεί πλέον παρελθόν στα Windows 8 και 8.1 καθώς σε όλες τις εκδόσεις του λειτουργικού υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής της γλώσσας εμφάνισης ανά πάσα στιγμή.

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία καλό θα ήταν να δημιουργήσετε ένα νέο σημείο επαναφοράς του υπολογιστή σας έτσι ώστε να τον επαναφέρετε στην κανονική λειτουργία σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά.[/do]

Αλλαγή γλώσσας σε Windows 7 Home Premium

Το εργαλείο που θα σας βοηθήσει να αλλάξετε τη γλώσσα εμφάνισης στα Windows 7 Home Premium ονομάζεται Vistalizator και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ. Είναι δωρεάν και portable που σημαίνει ότι δε χρειάζεται να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας.

Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να κατεβάστε το αντίστοιχο πακέτο γλώσσας που επιθυμείτε. Από το αριστερό μενού Πακέτα Γλωσσών (Language Packs) πατήστε σε αυτό που ταιριάζει στην έκδοση του υπολογιστή σας και στη συνέχεια βρείτε τη γλώσσα που θέλετε να εγκαταστήσετε.

Χρήσιμες πληροφορίες:
Ελέγξτε αν έχετε εγκατεστημένη την 32-bit ή 64-bit έκδοση των Windows 7.
Δείτε την έκδοση και αν είναι εγκατεστημένο το Service Pack 1 στον υπολογιστή σας.[/do]

Πατήστε διπλό κλικ στο εικονίδιο του Vistalizator για να εκκινήσετε την εφαρμογή και πατήστε στην επιλογή Ναι (Yes) στο προειδοποιητικό μήνυμα του UAC που θα εμφανιστεί.

Αλλαγή γλώσσας σε Windows 7 Home Premium

Στο παράθυρο του Vistalizator εμφανίζεται η έκδοση των Windows 7 που είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας καθώς επίσης και η προεπιλεγμένη γλώσσα εμφάνισης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ελληνική.

Αλλαγή γλώσσας σε Windows 7 Home Premium

Πατήστε στο κουμπί Add languages και στη συνέχεια επιλέξτε το αντίστοιχο αρχείο του πακέτου γλώσσας που έχετε ήδη κατεβάσει στον υπολογιστή σας σε προηγούμενο βήμα.

Αλλαγή γλώσσας σε Windows 7 Home Premium

Πατήστε στο κουμπί ΟΚ σε περίπτωση που εμφανιστεί κάποιο προειδοποιητικό μήνυμα και περιμένετε έως ότου φορτωθεί πλήρως το πακέτο γλώσσας.

Αλλαγή γλώσσας σε Windows 7 Home Premium

Στη συνέχεια, πατήστε στο κουμπί Install language για να προχωρήσετε στην εγκατάσταση του νέου πακέτου γλώσσας που έχετε επιλέξει.

Αλλαγή γλώσσας σε Windows 7 Home Premium

Η εγκατάσταση του πακέτου γλώσσας βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα χρειαστεί να περιμένετε έως ότου ολοκληρωθεί σε λίγα λεπτά.

Αλλαγή γλώσσας σε Windows 7 Home Premium

Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα χρειαστεί να πατήσετε στην επιλογή Yes για να επιβεβαιώσετε την αλλαγή της γλώσσας εμφάνισης των Windows 7 Home Premium.

Αλλαγή γλώσσας σε Windows 7 Home Premium

Αυτό ήταν! Μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας η διαδικασία αλλαγής γλώσσας θα έχει ολοκληρωθεί και πλέον θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα Windows 7 στη γλώσσα που έχετε επιλέξει.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι αν κάποια στιγμή θελήσετε να αλλάξετε και πάλι τη γλώσσα εμφάνισης των Windows 7 Home Premium, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τρέξετε το Vistalizator και να πατήσετε στην αντίστοιχη ενέργεια όπως Add languages, Change language, Remove language και Update language.

Αλλαγή γλώσσας σε Windows 7 Home Premium

Disclaimer:
Η παραπάνω μέθοδος αλλαγής γλώσσας είναι ‘παράνομη’ σύμφωνα με τους όρους χρήσης της Microsoft για τα Windows 7. Με απλά λόγια, αν για παράδειγμα έχετε αγοράσει την ελληνική έκδοση των Windows 7 Home Premium και θέλετε να την αλλάξετε στην αντίστοιχη αγγλική, τότε θα πρέπει να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε εκ νέου την αγγλική έκδοση των Windows 7 Home Premium.

Δίκαιο ή άδικο, αυτή είναι η κατάσταση και θεωρώ ότι θα πρέπει να το γνωρίζετε πριν προχωρήσετε στη χρήση του Vistalizator.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*