Πώς να ξεκαρφιτσώσετε το εικονίδιο του Skype από την Γραμμή Εργασιών

Το Skype στα Windows 7 έχει την εκνευριστική, για πολλούς, ιδιότητα να παραμένει ως ενεργό/καρφιτσωμένο στην Γραμμή Εργασιών ακόμα και όταν δεν έχετε κανένα από τα παράθυρά του ανοιχτά στην Επιφάνεια Εργασίας. Θα δούμε πώς μπορούμε να επαναφέρουμε την αρχική του συμπεριφορά, η οποία είναι να ελαχιστοποιείται στο κάτω δεξιά μέρος της Γραμμής Εργασιών (System Tray).

Πρώτη μέθοδος:

1. Ανοίξτε το Skype, αν δεν το έχετε ήδη ανοίξει, και βρείτε τις Επιλογές (Options) μέσα από το μενού Εργαλεία (Tools).

2. Στο παράθυρο που θα ανοίξει μεταφερθείτε στην καρτέλα Για προχωρημένους (Advanced).

3. Στην καρτέλα αυτή βρείτε το πεδίο Διατήρηση του Skype στην γραμμή εργασιών όσο διαρκεί η σύνδεσή μου (Keep Skype in the taskbar while I’m signed in) και ξε-τικάρετε την επιλογή.

4. Πατήστε ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας.

Αφού τελειώσετε με τα 4 απλά βήματα, το καρφιτσωμένο (pinned) εικονίδιο του Skype θα πρέπει να έχει εξαφανιστεί από την Γραμμή Εργασιών.

Αν η μέθοδος αυτή δεν λειτουργήσει, δοκιμάστε την παρακάτω εναλλακτική λύση.

Δεύτερη μέθοδος:

1. Πληκτρολογήστε Skype στην Αναζήτηση (Search box) του μενού Έναρξη (Start Menu), πατήστε δεξί κλικ πάνω στο εικονίδιο και επιλέξτε Επιλογές (Properties).

Εναλλακτικά, μπορείτε να βρείτε το εικονίδιο μέσα από την επιλογή Όλα τα προγράμματα (All Programs) του μενού Έναρξη.

2. Στο παράθυρο αυτό, μεταφερθείτε στην καρτέλα Συμβατότητα (Compatibility). Εδώ τικάρετε την επιλογή Εκτέλεση προγράμματος σε λειτουργία συμβατότητας για: (Run this program in compatibility mode for:) και επιλέξτε ένα από τα προηγούμενα λειτουργικά. Προτεινόμενο λειτουργικό είναι τα Widows Vista (Service Pack 2).

3. Πατήστε ΟΚ. Τερματίστε το Skype και επανεκκινήστε το.

Θα πρέπει να έχει εξαφανιστεί πλέον το εικονίδιο του Skype από την Γραμμή Εργασιών και να εμφανίζεται μόνο στο περιοχή ενημερώσεων στο κάτω δεξιά μέρος της Γραμμής Εργασιών (System Tray). Αν δεν πετύχει και αυτό, δοκιμάστε εκ νέου τα προηγούμενα βήματα επιλέγοντας διαφορετικό λειτουργικό στις ρυθμίσεις Συμβατότητας (Compatibility), όπως π.χ. τα Windows Vista (χωρίς το Service Pack).

Την ίδια συμπεριφορά με το Skype τυγχάνει να έχει και το Windows Live Messenger. Εφαρμόστε την δεύτερη μέθοδο που περιγράψαμε προηγουμένως και δείτε το MSN να ελαχιστοποιείται επιτέλους στο System Tray.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*