Πώς να προσθέσετε τον Κάδο Ανακύκλωσης στη Γραμμή Εργασιών

Πολλές φορές όταν διαγράφουμε αρχεία από τον υπολογιστή μας και θέλουμε να τα επαναφέρουμε αμέσως, ανοίγουμε τον Κάδο Ανακύκλωσης για να γίνει η επαναφορά των αρχείων. Θα πρέπει όμως πρώτα να πάμε στην Επιφάνεια Εργασίας για να μπορέσουμε να ανοίξουμε τον Κάδο Ανακύκλωσης. Αν θέλετε να ανοίγετε τον Κάδο Ανακύκλωσης κατευθείαν από την Γραμμή Εργασιών μόνο με ένα κλικ, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. 

Αν έχετε προσπαθήσει ήδη να καρφιτσώσετε τον Κάδο Ανακύκλωσης σέρνοντας απλά το εικονίδιο από την Επιφάνεια Εργασίας στην Γραμμή Εργασιών θα παρατηρήσατε ότι προστίθεται στις επιλογές του Windows Explorer, οπότε να μην είναι και τόσο βολικό αρκετές φορές.

Ας δούμε πώς μπορούμε να τον προσθέσουμε στην Γραμμή Εργασιών με έναν πιο “πλάγιο” τρόπο.

1. Πατήστε δεξί κλικ σε ένα κενό χώρο της Επιφάνειας Εργασίας, σύρετε το ποντίκι στην επιλογή Δημιουργία (New) και επιλέξτε Συντόμευση (Shortcut) από το αναδυόμενο μενού.

2. Πληκτρολογήστε %SystemRoot%\explorer.exe shell:RecycleBinFolder στο πεδίο της θέσης του στοιχείου και πατήστε Επόμενο (Next).

3. Πληκτρολογήστε ένα όνομα για την συντόμευση, π.χ. Κάδος Ανακύκλωσης ή ότι άλλο επιθυμείτε.

4. Πατήστε Τέλος (Finish) για να δημιουργηθεί η συντόμευση.

5. Πατήστε δεξί κλικ στο εικονίδιο που μόλις δημιουργήθηκε και επιλέξτε Ιδιότητες (Properties).

6. Μεταβείτε στην καρτέλα Συντόμευση (Shortcut) και πατήστε στο κουμπί Αλλαγή εικονιδίου (Change icon).

7. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πληκτρολογήσετε %SystemRoot%\system32\imageres.dll στο πεδίο Αναζήτηση για εικονίδια σε αυτό το αρχείο (Look for icons in this file) και πατήστε Enter, για να εμφανιστούν όλα τα διαθέσιμα εικονίδια.

8. Διαλέξτε ένα από τα διαθέσιμα εικονίδια που θα εμφανιστούν και πατήστε ΟΚ.

Πλέον, μπορείτε να σύρετε το νέο εικονίδιο του Κάδου Ανακύκλωσης στην Γραμμή Εργασιών και να το καρφιτσώσετε αμέσως!

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

5 Comments

 1. Να ρωτησω κατι…
  Οταν ο καδος ειναι στην επειφανεια εργασιας και συρω ενα αρχειο πανω σε αυτον, τοτε το αρχειο παει στον καδο.
  Αν προσπαθησω να κανω το ιδιο, να συρω δηλαδη ενα αρχειο στον καδο που ειναι στην γραμμη εργασιων.. τοτε το αρχειο δεν παει στο καδο.
  Κανω κατι λαθος?
  Απο την γραμμη εργασιων μπορω μονο να ανοιγω ανοιγω τον καδο, η μπορω να πεταω και αρχεια εκει?

  • Όχι δε κάνεις κάτι λάθος. Ο κάδος ανακύκλωσης στη γραμμή εργασιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως συντόμευση για το άνοιγμά του και δεν υπάρχει δυνατότητα να “σέρνεις” εκεί τα αρχεία που θέλεις να διαγράψεις. Αυτό γίνεται μόνο με τη συντόμευση που υπάρχει στην επιφάνεια εργασίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*