Πώς να δείτε ποιος χρησιμοποιεί το ασύρματο δίκτυο σας

Αν έχετε ασύρματο δίκτυο στον χώρο σας για να είστε συνδεδεμένοι στο internet και με τους υπόλοιπους υπολογιστές, είναι προφανές να ανησυχείτε για την ασφάλεια του. Αν έχετε υποψίες τον τελευταίο καιρό ότι κάτι δεν πάει καλά στο δίκτυο σας, μπορείτε να ελέγξετε ποιοι υπολογιστές και συσκευές είναι συνδεδεμένες στο ασύρματο δίκτυο ώστε να προλάβετε δυσάρεστες καταστάσεις.

Υπάρχουν αρκετά, δωρεάν και μη, προγράμματα για αυτή τη δουλειά. Επιλέξαμε ένα από αυτά, της εταιρείας Nirsoft, το οποίο είναι αρκετά εύκολο στη χρήση χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στους υπολογιστές και τα δίκτυα.

1. Μπείτε στην επίσημη σελίδα του Wireless Network Watcher, κατεβάστε το αρχείο εγκατάστασης και τρέξτε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας.

2. Αφού ανοίξετε το πρόγραμμα, επιλέξτε Για Προχωρημένους (Advanced Options) από το μενού Επιλογές (Options), ή απλά πατήστε F9 από το πληκτρολόγιο σας. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέξτε την ασύρματη κάρτα δικτύου του υπολογιστή σας και πατήστε ΟΚ.

3. Για να αρχίσει ο έλεγχος των συνδεδεμένων υπολογιστών στο ασύρματο δίκτυο πατήστε το πράσινο κουμπί κάτω από το μενού επιλογών, ή πατήστε F5 από το πληκτρολόγιο.

4. Αμέσως, θα εμφανιστούν στη λίστα όλοι οι υπολογιστές οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι τη συγκεκριμένη στιγμή.

Όπως θα δείτε μπορείτε να δείτε τις διευθύνσεις IP και MAC των υπολογιστών, καθώς επίσης τον κατασκευαστή της ασύρματης κάρτας δικτύου, το όνομα του υπολογιστή, το όνομα της συσκευής, κτλ.

Αν διαπιστώσετε ότι υπάρχει κάποιος υπολογιστής που δεν είναι δικός σας ή δεν αναγνωρίζετε την ταυτότητα του, θα πρέπει να λάβετε μέτρα το συντομότερο δυνατό, όπως να αλλάξετε την ασφάλεια του ασύρματου δικτύου σας σε WPA2 όπως επίσης και τον κωδικό πρόσβασης.

Η αρχική έκδοση του Wireless Network Watcher που διατίθεται είναι στα αγγλικά. Αν θέλετε να χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα στα ελληνικά ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα, κατεβάστε το αντίστοιχο αρχείο μετάφρασης από την ιστοσελίδα, και αποσυμπιέστε τα περιεχόμενα του .zip στο φάκελο του προγράμματος. Η αλλαγή στην γλώσσα θα γίνει την επόμενη φορά που θα ανοίξετε το WNW. Για να χρησιμοποιήσετε ξανά την αγγλική έκδοση, απλά μετακινήστε ή διαγράψτε το αρχείο μετάφρασης από τον φάκελο.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*