Πώς να μοιράσετε την σύνδεση σας ασύρματα με το δίκτυο Ad Hoc στα Windows 7

Στα Windows 7 υπάρχει η δυνατότητα να ρυθμίσουμε ένα δίκτυο υπολογιστή σε υπολογιστή ή αλλιώς ένα δίκτυο ad hoc. Πιο συγκεκριμένα, όταν δημιουργείτε ή συνδέεστε σε ένα δίκτυο ad hoc έχετε την δυνατότητα να διαμοιράζεστε αρχεία μαζί με τα υπόλοιπα άτομα που ανήκουν στο ίδιο δίκτυο, να παίζετε παιχνίδια καθώς και να μοιραστείτε την σύνδεσή σας στο internet χωρίς να χρειαστεί να κάνετε επιπλέον ρυθμίσεις.
Τα δίκτυα ad hoc υλοποιούνται μόνο για ασύρματες συνδέσεις και σε ακτίνα λίγων μέτρων, οπότε για να δημιουργήσετε ή να συνδεθείτε σε ένα τέτοιο δίκτυο θα πρέπει ο υπολογιστής σας να διαθέτει ασύρματη κάρτα δικτύου.

Πώς να δημιουργήσετε ένα δίκτυο Ad Hoc

1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel), μεταβείτε στην κατηγορία Δίκτυο και Internet (Netword and Internet) και επιλέξτε Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης (Network and Sharing Center).

2. Στο αριστερό μενού επιλέξτε Διαχείριση ασύρματων δικτύων (Manage wireless networks).

3. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πατήστε στο κουμπί Προσθήκη (Add).

4. Επιλέξτε Δημιουργία δικτύου ad hoc (Create an ad hoc network).

5. Στο παράθυρο αυτό θα δείτε κάποιες πληροφορίες για τα Ad Hoc δίκτυα. Πατήστε Επόμενο (Next) για να συνεχίσετε.

6. Δώστε τις απαραίτητες πληροφορίες όπως Όνομα δικτύου (Network name), Τύπος ασφάλειας (Security type) (το WPA2-Ατομικό είναι το πιο ασφαλές) και το Κλειδί ασφαλείας (Security key). Αν θέλετε να ξαναχρησιμοποιήσετε το δίκτυο τικάρετε την επιλογή Αποθήκευση αυτού του δικτύου (Save this network) για να μην χρειαστεί να δημιουργήσετε το δίκτυο την επόμενη φορά. Πατήστε Επόμενο (Next).

7. Το δίκτυο έχει δημιουργηθεί και είναι πλέον έτοιμο για χρήση. Πατήστε Κλείσιμο (Close) για να κλείσετε το παράθυρο.

Μπορείτε να ελέγξετε ότι το δίκτυό σας λειτουργεί ρίχνοντας μια ματιά στα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα του υπολογιστή σας. Προφανώς, για να συνδεθείτε σε ένα Ad Hoc δίκτυο βρείτε το δίκτυο και πατήστε Σύνδεση (Connect).

Για να μοιράσετε την σύνδεση στο internet στα άτομα που θα συνδεθούν στο δικό σας Ad Hoc δίκτυο ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Πατήστε δεξί κλικ στο εικονίδιο του προσαρμογέα δικτύου και επιλέξτε Ιδιότητες (Properties).

2. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, μεταβείτε στην καρτέλα Κοινή Χρήση (Sharing) και τικάρετε την επιλογή Να επιτρέπεται η σύνδεση άλλων χρηστών του δικτύου μέσω της σύνδεσης Internet αυτού του υπολογιστή (Allow other network users to connect through this computer’s Internet connection).

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

14 Comments

 1. ρε παιδιά το έκανα αυτό και δεν μου μπάινει στο Ipad
  δειχνει οτι εχει νετ το Ipad αλλά οταν μπαίνω σε ιστοσελίδα δεν μπαίνει

  help

  • Έχεις ολοκληρώσει όλα τα βήματα παραπάνω σωστά; Κανονικά, θα πρέπει μετά να βλέπεις το ασύρματο δίκτυο που δημιούργησες και να συνδεθείς σε αυτό από το iPad.

   • Ναι τα έχω κάνει όλα σωστά μόνο στη τελευταίο εικόνα που λεει για οικιακή σύνδεση εμένα μου έχει Local Area Connection δεν ξέρω αν είναι σωστό.Στο wirelles network connection το εκανα όχι στο 2.
    Το Ipad το βρίσκει το δίκτυο μερικές φορές μπαίνει αλλά δεν μπαίνει σε ιστοσελίδες μου λεει οτι δεν εχει ιντερνετ ενω πανω πανω δείχνει οτι είναι συνδεδεμένο

    • Άρα συνδέεται στο ασύρματο ad-hoc δίκτυο που δημιούργησες κανονικά αλλά δεν έχει internet. Ο υπολογιστής σου είναι συνδεδεμένος στο internet έτσι; Η τελευταία ρύθμιση θα πρέπει να γίνει στην ασύρματη κάρτα δικτύου. Το Local area connection αφορά την ενσύρματη σύνδεση που δε χρησιμοποιείτε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

 2. το άλλαξα από Local και το έβαλα wirelles network connection 2 αλλά το ίδιο πάλι συνδέεται στο ipad αλλά δεν μπαίνει πουθε΄να. Και στην επιφάνεια μου βγάζεις τις μπάρες του σήματος και ένα Χ κόκκινο πάνω (στο λαπτοπ) αυτο το κάνει όταν συνδέομαι από το Ipad βασικά.
  πφφφ δεν ξέρω τι άλλο να κανω

  • Α, σε laptop είσαι; Θα πρέπει το laptop να είναι συνδεδεμένο με καλώδιο στο router ώστε να είναι ελεύθερη η κάρτα δικτύου για να σηκώσει το ad-hoc δίκτυο και να συνδεθεί το iPad. Δε γίνεται να χρησιμοποιηθεί η ασύρματη κάρτα δικτύου και για να συνδεθεί ο υπολογιστής στο internet και για να μοιράσει τη σύνδεση σε άλλους υπολογιστές/συσκευές ταυτόχρονα. Λογικά δεν έχεις ενσύρματη σύνδεση του laptop με το router έτσι;

  • Κάνε δεξί κλικ στο εικονίδιο του usb δικτύου, Ιδιότητες, πήγαινε στην καρτέλα Κοινή χρήση και τίκαρε την επιλογή Να επιτρέπεται η σύνδεση άλλων χρηστών του δικτύου μέσω της σύνδεσης Internet αυτού του υπολογιστή.

 3. του usb δικτύου τι εννοείς; το έκανα αυτο που μου λες ειναι σαν την τελευταία καρτέλα ;

  • Υπάρχει ένα εικονίδιο για τη σύνδεση που είχες δημιουργήσει όταν εγκατέστησες το στικακι στον υπολογιστή σου. Σε αυτό δοκίμασε να ενεργοποιήσεις την επιλογή που είπα πιο πάνω. Αν δε λειτουργήσει, δοκίμασε στο ad hoc δίκτυο να βάλεις προστασία WEP και όχι WPA2 σε περίπτωση που δε το υποστηρίζει.

 4. καλησπέρα είμαι κι εγώ με στικάκι αλλα το τελευταιο βήμα (αυτο με την κοινη χρηση) όταν ανοιγω τον προσαρμογέα δεν εχει καν αυτην την καρτέλα στις ιδιότητες (κοινη χρήση) πήγα και στο εικονιδιο στον υπολογιστη και την κοινή χρήση την εχει απενεργοποιημενη (δεν μπορω να την πατησω. μπορω να κάνω κάτι γι αυτό? ευχαριστώ

 5. η καρτελα κοινη χρηση υπαρχει. το κουμπι κοινη χρηση δυστυχως ειναι απενεργοποιημενο

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*