Πώς να απεγκαταστήσετε το Service Pack 1 στα Windows 7

Μερικές φορές, ενώ έχετε εγκαταστήσει το Service Pack 1 για τα Windows 7, μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα μετά από την εγκατάστασή του στην λειτουργία του υπολογιστή σας. Αν είστε βέβαιοι ότι τα προβλήματα αυτά έχουν προκληθεί από το SP1, τότε έχετε την δυνατότητα να το απεγκαταστήσετε πολύ εύκολα και να αναζητήσετε την αιτία των προβλημάτων. Αν αγοράσατε τον υπολογιστή σας με προ-εγκατεστημένο το SP1 δεν θα μπορέσετε να το απεγκαταστήσετε.

Απεγκατάσταση Service Pack 1 μέσω του Πίνακα Ελέγχου

1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel), μεταβείτε στην κατηγορία Προγράμματα (Programs) και επιλέξτε Προγράμματα και Δυνατότητες (Programs and Features).

2. Στο αριστερό μενού του παραθύρου που θα εμφανιστεί πατήστε στην επιλογή Προβολή εγκατεστημένων ενημερώσεων (View installed updates).

Εδώ, θα δείτε όλες τις ενημερώσεις που έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας μέσω του Windows Update.

3. Βρείτε την ενημέρωση Service Pack for Microsoft Windows (KB 976932) από την λίστα, πατήστε δεξί κλικ και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης (Uninstall).

Το παρακάτω μήνυμα σας ενημερώνει ότι η διαδικασία απεγκατάστασης είναι σε εξέλιξη. Μην ανησυχήσετε αν αργήσει να τελειώσει, καθώς θα χρειαστεί αρκετή ώρα ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σας.

Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Απεγκατάσταση του Service Pack 1 μέσω της Γραμμής Εντολών (Command Prompt)

1. Ανοίξτε την Γραμμή Εντολών (Command Prompt) με δικαιώματα Διαχειριστή (δεξί κλικ στο εικονίδιο και επιλέξτε Εκτέλεση ως Διαχειριστής (Run as administrator) που θα βρείτε ακολουθώντας την διαδρομή Έναρξη (Start) – Όλα τα προγράμματα (All Programs) – Βοηθήματα (Accessories).

2. Πληκτρολογήστε την εντολή wusa.exe /uninstall /kb:976932 και πατήστε Enter.

Με αυτόν τον τρόπο θα απεγκατασταθεί το SP1 από τον υπολογιστή σας. Καλό θα ήταν να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας μετά το πέρας της απεγκατάστασης.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*