Πώς να μετακινήσετε την Γραμμή Εργασιών (Taskbar)

Όλοι μας σαν χρήστες των Windows έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε την Γραμμή Εργασιών (Taskbar) να βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης. Πολλές φορές ίσως θα ήταν καλύτερο και πιο παραγωγικό να βρίσκεται στα δεξιά/αριστερά της οθόνης ή ακόμα και στο πάνω μέρος της, όπως είναι σε πολλές διανομές Linux αλλά και του Mac OS X της Apple. Ειδικά σε περιπτώσεις που έχετε laptop/netbook με μικρή οθόνη μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετό από τον πολύτιμο σας χώρο.

Ας δούμε πως μπορούμε να της αλλάξουμε θέση.

Πατήστε δεξί κλικ σε ένα κενό χώρο της Γραμμής Εργασιών (Taskbar), και επιλέξτε Κλείδωμα της γραμμής εργασιών (Lock the taskbar). Προφανώς θα είναι ήδη τικαρισμένο οπότε πατώντας το “ξεκλειδώνετε” την Γραμμή Εργασιών.

Κρατώντας πατημένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού σύρετε την Γραμμή Εργασιών σε μια από τις τέσσερις πλευρές της οθόνης, δεξιά, αριστερά κάτω ή πάνω.

Στις παρακάτω εικόνες μπορείτε να πάρετε μια γεύση.

Γραμμή Εργασιών στο πάνω μέρος της οθόνης
Γραμμή Εργασιών στο αριστερό μέρος της οθόνης
Γραμμή Εργασιών στο δεξί μέρος της οθόνης

Δοκιμάστε το!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

5 Comments

 1. Dimitri Geiasu!
  Eimai entelos arharios!
  Eho ena provlima, an mporeis na me voithisis.Meta apo to anoigma,Window-photo-Viewer gia mia foto apothikevmeni o Viewer, Emfanizetai Synehia gia ot,i dipote theliso na anikso.Thelo skype, i, mail, emfanizete o viewer!! Episis den mporo na kano Epanafora!Mou vgazei den eine dynaton.Eho ena Laptop HP.me Windows 7
  Efharisto
  N. Karassis

 2. Θέλω να με βοηθήσεις να βρω τα εργαλεία που είναι κάτω κάτω για να ρυθμίζω την οθόνη

  • θελω να βρω τα εργαλεια που είναι κάτω-κάτω στη γραμμή για την έλλειψη οθόνης

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*