Εμφάνιση ποσοστού μπαταρίας στην taskbar των Windows

Αν χρησιμοποιείτε ήδη ένα Windows 10 laptop ή tablet, γνωρίζετε ήδη το εικονίδιο της μπαταρίας του υπολογιστή σας που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία της γραμμής εργασιών (taskbar), τη λεγόμενη περιοχή ειδοποιήσεων. Ωστόσο, μια μια απλή ματιά, δεν είναι δυνατό να καταλάβει κανείς το τρέχον ποσοστό της μπαταρίας που έχει απομείνει ακόμη.

Εμφάνιση ποσοστού μπαταρίας στην taskbar των Windows

Πατώντας πάνω στο εικονίδιο της μπαταρίας, μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες τόσο για τον ακριβές ποσοστό της όσο και για τον εκτιμώμενο χρόνο μέχρι την πλήρη αποφόρτιση της.

Εμφάνιση ποσοστού μπαταρίας στην taskbar των Windows

Για αρκετούς, αυτό το επιπλέον κλικ δεν είναι πρακτικό και δεν έχουν άδικο. Ιδιαίτερα, όταν έχεις συνηθίσει στις υπόλοιπες φορητές συσκευές όπως smartphone και tablets να γνωρίζεις άμεσα το ποσοστό της μπαταρίας που έχει απομείνει, είναι απορίας άξιο πώς η Microsoft δεν έχει προσθέσει ακόμη την αντίστοιχη επιλογή.

Anyway.

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δείτε πώς να εμφανίσετε το ποσοστό της μπαταρίας του υπολογιστή σας στη γραμμή εργασιών των Windows 10 χρησιμοποιώντας τη δωρεάν εφαρμογή BatteryBar.

Εμφάνιση ποσοστού μπαταρίας στη γραμμή εργασιών των Windows 10

Αρχικά, μεταβείτε στην ιστοσελίδα της εφαρμογής για να κατεβάσετε το αρχείο εγκατάστασης στον υπολογιστή σας. (Υπάρχει και έκδοση επί πληρωμή με επιπλέον δυνατότητες, ωστόσο στην περίπτωσή μας η δωρεάν έκδοση μας καλύπτει πλήρως)

Εγκαταστήστε το BatteryBar με την τυπική διαδικασία όπως γίνεται και με τα περισσότερα προγράμματα για τον υπολογιστή σας.

Εμφάνιση ποσοστού μπαταρίας στην taskbar των Windows

Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα εμφανιστεί ένα νέο εικονίδιο στην περιοχή ειδοποιήσεων της γραμμής εργασιών στο δεξί κάτω μέρος της οθόνης. Ανάλογα με το ποσοστό της μπαταρίας που έχει απομείνει στον υπολογιστή σας, το χρώμα του εικονιδίου αλλάζει έτσι ώστε να σας ενημερώνει άμεσα για το επίπεδο της μπαταρίας.

Εμφάνιση ποσοστού μπαταρίας στην taskbar των Windows

Τοποθετώντας το ποντίκι πάνω από το εικονίδιο του BatteryBar εμφανίζονται ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ποσοστό και την κατάσταση της μπαταρίας του υπολογιστή σας.

Εμφάνιση ποσοστού μπαταρίας στην taskbar των Windows

Αυτό ήταν! Πλέον, μπορείτε να βλέπετε το ποσοστό της μπαταρίας του υπολογιστή σας άμεσα χωρίς περιττά κλικ σε εικονίδια.

Τέλος, να σημειώσω ότι το BatteryBar δεν αντικαθιστά αυτόματα το τρέχον εικονίδιο της μπαταρίας των Windows. Μία απλή λύση για να εξοικονομήσετε λίγο χώρο στη γραμμή εργασιών χωρίς επιπλέον εικονίδια, είναι να αποκρύψετε το εικονίδιο της μπαταρίας μέσα από τις ρυθμίσεις εικονιδίων της περιοχής ειδοποιήσεων.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*