Άνοιγμα αρχείων και φακέλων με μονό κλικ στα Windows 10

Η προεπιλεγμένη και πιο συνηθισμένη μέθοδος για να ανοίξετε ένα αρχείο ή ένα φάκελο στα Windows είναι, όπως ήδη θα γνωρίζετε, με διπλό κλικ στο εκάστοτε εικονίδιο. Πατώντας ένα απλό κλικ στο εικονίδιο, απλά το επιλέγει.

Ωστόσο, υπάρχει μία ρύθμιση τόσο στα Windows 10 όσο και στις προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού που σας δίνει τη δυνατότητα να ανοίγετε αρχεία και φακέλους στον File Explorer κάνοντας απλά ένα μονό κλικ με το ποντίκι.

Αν θέλετε να το δοκιμάσετε για να τεστάρετε αν σας αρέσει αυτή η δυνατότητα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Που ξέρετε, ίσως να σας βολέψει και να είναι λιγάκι πιο ξεκούραστο από τα συνεχόμενα διπλο-κλικ.

Άνοιγμα αρχείων και φακέλων με μονό κλικ στα Windows 10

Αρχικά, ανοίξτε ένα παράθυρο του File Explorer (ή Windows Explorer στις προηγούμενες εκδόσεις) και από το μενού Αρχείο (File) πατήστε στην επιλογή Αλλαγή επιλογών φακέλων και αναζήτησης (Change folder and search options).

Άνοιγμα αρχείων και φακέλων με μονό κλικ στα Windows 10

Στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει και στην καρτέλα Γενικά (General), ενεργοποιήστε την επιλογή Επιλογή με την κατάδειξη και άνοιγμα με απλό κλικ (Single-click to open an item).

Άνοιγμα αρχείων και φακέλων με μονό κλικ στα Windows 10

Παράλληλα, δοκιμάστε και τις δύο εμφωλευμένες επιλογές που υπάρχουν ακριβώς από κάτω έτσι ώστε να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο.

Πατήστε Εφαρμογή (Apply) και ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας. Τώρα, ανοίξτε και πάλι ένα παράθυρο του File Explorer και δοκιμάστε να ανοίξετε κάποιο αρχείο ή φάκελο.

Πώς σας φαίνεται;

Για να γυρίσετε και πάλι πίσω στην προεπιλεγμένη λειτουργία με το διπλό κλικ, ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα και ενεργοποιήστε την επιλογή Επιλογή με μονό κλικ και άνοιγμα με διπλό κλικ (Double-click to open an item).

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*