Τι να κάνετε πριν την αναβάθμιση στα Windows 10 Creators Update

Αν σκοπεύετε να αναβαθμίσετε τα Windows 10 στην έκδοση Creators Update σύντομα, δείτε τι πρέπει να προσέξετε πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία της αναβάθμισης.

Η νέα έκδοση των Windows 10 με την ονομασία Creators Update είναι διαθέσιμη δωρεάν από τις 11 Απριλίου 2017 για όλους. Μιας και τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας στη νέα έκδοση, καλό θα ήταν να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε πριν από την αναβάθμιση. Έτσι, μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητες να πάει κάτι στραβά καθώς επίσης να είστε έτοιμοι σε περίπτωση που κληθείτε να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Τι να κάνετε πριν την αναβάθμιση στα Windows 10 Creators Update

Τι να κάνετε πριν την αναβάθμιση στα Windows 10 Creators Update

Εκκαθάριση του χώρο στο δίσκο
Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό ελεύθερο χώρο στο δίσκο σας, τουλάχιστον 10 GB ελεύθερου χώρου στο δίσκο C:\ (ή όπου αλλού είναι εγκατεστημένα τα Windows). Για να αποδεσμεύσετε χώρο στο δίσκο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Εκκαθάριση Δίσκου των Windows ή εφαρμογές όπως το CCleaner για να διαγράψετε προσωρινά αρχεία που πολλές φορές δεσμεύουν αρκετά GB στο δίσκο.

Αποθηκεύστε τα δεδομένα σας
Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές αλλά είναι κάτι βασικό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει τα προσωπικά σας αρχεία σε ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο, σε έναν NAS, στο cloud ή σε κάποιο δεύτερο υπολογιστή. Έτσι, ακόμη και αν συμβεί το παραμικρό να είστε σε θέση να τα ανακτήσετε.

Ενημερώσεις εφαρμογών
Καλό θα είναι να φροντίσετε έτσι ώστε όλα τα εγκατεστημένα προγράμματα του υπολογιστή σας να είναι πλήρως ενημερωμένα με τις πρόσφατες εκδόσεις έτσι ώστε συνεχίσουν να λειτουργούν και μετά από την αναβάθμιση χωρίς προβλήματα. Επίσης, αν έχετε προγράμματα που δε χρησιμοποιείτε πια, είναι μια καλή ευκαιρία να τα απεγκαταστήσετε.

Antivirus
Αν και τις περισσότερες φορές δε δημιουργείται κάποιο πρόβλημα από το Antivirus, ωστόσο λόγω της φύσης του δεν αποκλείεται να επηρεάσει τη σωστή ενημέρωση αρχείων συστήματος κατά την αναβάθμιση. Για το λόγο αυτό, προτείνεται η προσωρινή απενεργοποίηση του Antivirus στον υπολογιστή σας έως ότου ολοκληρωθεί επιτυχώς η αναβάθμιση στο Creators Update. Αν θέλετε να είστε ακόμη πιο σίγουροι ότι δε θα επηρεαστεί η αναβάθμιση από το antivirus, μπορείτε να το απεγκαστήσετε και να το εγκαταστήσετε εκ νέου μετά την αναβάθμιση.

Αποσυνδέστε περιφερειακές συσκευές
Συσκευές όπως εκτυπωτές, webcams, εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, κλπ. που συνήθως υπάρχουν συνδεδεμένα μέσω USB καλό θα είναι να τα αποσυνδέσετε προσωρινά έως ότου ολοκληρωθεί η αναβάθμιση. Κρατήστε συνδεδεμένα μόνο τα βασικά, πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Μπαταρία και ρεύμα
Αν πραγματοποιείτε την αναβάθμιση σε laptop, φροντίστε ώστε η μπαταρία να είναι πλήρως φορτισμένη καθώς επίσης προτείνεται να έχετε συνδέσει τον υπολογιστή σας στην πρίζα. Έτσι, η αναβάθμιση θα συνεχιστεί ακόμη και σε μια απότομη διακοπή του ρεύματος.

Ημέρα και ώρα
Φροντίστε να πραγματοποιήσετε την αναβάθμιση σε ημέρα και ώρα που έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 1 ώρα εφ’ όσον όλα κυλήσουν ομαλά και δεν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο, αν συμβεί οτιδήποτε θα χρειαστεί να έχετε λίγο χρόνο παραπάνω για να ελέγξετε ότι όλα λειτουργούν κανονικά.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*