Αναβάθμιση Windows 10 μέσω Windows Update

Με τα Windows 10, η Microsoft έχει αλλάξει τον τρόπο που κυκλοφορεί πλέον τις νέες εκδόσεις. Αντί για μία “μεγάλη” έκδοση περίπου κάθε τρία χρόνια, τα Windows παραμένουν στην έκδοση 10 και βελτιώνονται με τακτικές αναβαθμίσεις. Οι αναβαθμίσεις αυτές είναι μικρότερες και συμβαίνουν δύο φορές το χρόνο, την άνοιξη και το φθινόπωρο. Επίσης, για τους κατόχους υπολογιστών με Windows 10, οι αναβαθμίσεις είναι δωρεάν.

Όταν, λοιπόν, η Microsoft κυκλοφορεί μία νέα έκδοση των Windows 10 τότε αυτή αρχίζει να διατίθεται σταδιακά. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας στην πιο πρόσφατη έκδοση ακόμη και την ίδια ημέρα κυκλοφορίας της νέας έκδοσης. Ωστόσο, για τους περισσότερους, καλό θα ήταν να περιμένετε έως ότου εμφανιστεί η αντίστοιχη ειδοποίηση στο Windows Update.

Η αναβάθμιση των Windows 10 μέσω του Windows Update είναι η πιο ασφαλής και προτεινόμενη μέθοδος για να αποκτήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού.

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε ακριβώς αυτή τη διαδικασία. Δεν είναι κάτι δύσκολο και μάλιστα, όπως θα δείτε, δε θα χρειαστεί αρκετή προσπάθεια από τη μεριά σας.

Αναβάθμιση Windows 10 μέσω Windows Update

Ανοίγοντας το παράθυρο των ρυθμίσεων (settings) και μεταβαίνοντας στην κατηγορία Ενημέρωση και Ασφάλεια (Update and Security), μπορείτε να δείτε την κατάσταση ενημέρωσης του υπολογιστή σας στην ενότητα Windows Update.

Όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα, έχει ήδη αρχίσει η λήψη της έκδοσης 1703 που είναι στην ουσία το Creators Update που κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2017.

Αναβάθμιση Windows 10 μέσω Windows Update

Στη συνέχεια, στο παρασκήνιο, γίνεται η προετοιμασία της εγκατάστασης. Αυτό σημαίνει ότι γίνονται έλεγχοι για την ακεραιότητα των αρχείων που έχουν ληφθεί, για την κατάσταση του συστήματος, των συσκευών, κλπ.

Αναβάθμιση Windows 10 μέσω Windows Update

Τέλος, θα σας εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα σας ενημερώνει ότι η νέα έκδοση είναι έτοιμη προς εγκατάσταση. Πατήστε στο κουμπί Επανεκκίνηση τώρα (Restart now) για να ξεκινήσετε άμεσα την αναβάθμιση του υπολογιστή σας. Διαφορετικά, αν θέλετε να αναβάλλετε προσωρινά τη διαδικασία, πατήστε στην επιλογή Προγραμματισμός της επανεκκίνησης (Schedule the restart) για να επιλέξετε πότε θα γίνει αυτό.

Αναβάθμιση Windows 10 μέσω Windows Update

Σε αυτό το σημείο, αφήστε τον υπολογιστή σας να ολοκληρώσει την αναβάθμιση. Θα γίνουν 2-3 επανεκκινήσεις αυτόματα. Δε χρειάζεται ούτε να τον κοιτάτε, ούτε να τον περιμένετε. Συνήθως, χρειάζονται 30 με 60 λεπτά, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σας.

Η αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10 θα έχει ολοκληρωθεί όταν θα δείτε την οθόνη σύνδεσης στο λογαριασμό σας. Μπορείτε να επιβεβαιώσετε ότι είστε πλέον στη νέα έκδοση ρίχνοντας μια ματιά στις πληροφορίες των ρυθμίσεων υπολογιστή.

Αναβάθμιση Windows 10 μέσω Windows Update

Τέλος, να αναφέρω ότι πριν ξεκινήσει η αναβάθμιση σε μία νέα έκδοση, να χρειαστεί να επιλέξετε ορισμένες ρυθμίσεις προσωπικών δεδομένων για τον υπολογιστή σας. Για παράδειγμα, κάτι τέτοιο συνέβη στην προηγούμενη αναβάθμιση στο Creators Update. Απλά να το γνωρίζετε, σε περίπτωση που το συναντήσετε στο μέλλον.

Αναβάθμιση Windows 10 μέσω Windows Update

Αυτή ήταν η διαδικασία αναβάθμισης του υπολογιστή σας στην πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10 μέσω του Windows Update. Απλή και εύκολη.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*