Μετάβαση από Crashplan for Home σε Small Business

Αυτό το άρθρο προορίζεται για εσάς που είχατε μία συνδρομή στο Crashplan for Home και πλέον βρίσκεστε σε δίλημμα για το επόμενο βήμα του backup των υπολογιστών σας.

Όπως ενδεχομένως να γνωρίζετε, η Code42, η εταιρεία που αναπτύσσει τη λύση backup με το Crashplan, ανακοίνωσε ότι σταματά το Crashplan for Home και θα επικεντρωθεί μόνο στο business κομμάτι του προϊόντος. Ως εναλλακτική λύση, η εταιρεία συνιστά στους χρήστες να κάνουν τη μετάβαση στο πακέτο Crashplan for Small Business ή στο Carbonite, με αρκετά δελεαστικές προσφορές.

Σε αυτούς που θα επιλέξουν να μεταβούν στο Crashplan for Small Business, θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το online backup προς $2,5 το μήνα για ένα χρόνο για κάθε υπολογιστή. Μετά το πέρας του χρόνου, η τιμή ανεβαίνει στα $10 το μήνα που είναι το κανονικό πακέτο.

Προσωπικά, επέλεξα αυτή τη λύση, τουλάχιστον μέχρι να σκεφτώ διεξοδικά πώς θα κινηθώ μετά από αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη.

Ένας από τους κύριους λόγους για αυτή την επιλογή μου είναι ότι θα χρειαστεί ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθεί το upload 250+ GB δεδομένων, αν είχα επιλέξει να χρησιμοποιήσω άλλη υπηρεσία backup. Το θετικό στη δική μου περίπτωση είναι ότι χρησιμοποιώ έναν κεντρικό home server που εκεί συγκεντρώνονται όλα τα backup των υπολογιστών της οικογένειας. Από εκεί, στέλνονται καθημερινά στο Crashplan κατά τις ώρες 03:00 – 07:00. Δε θέλω να σκέφτομαι πόσες ημέρες ή μήνες θα χρειαστούν για να ανέβουν τόσα GB με μια απλή σύνδεση ADSL 24 λειτουργώντας ουσιαστικά για 4 ώρες την ημέρα.

Στο δια ταύτα. Ας δούμε πώς γίνεται η διαδικασία μετάβασης από το Crashplan for Home στο Crashplan for Small Business. Είναι αρκετά εύκολο, ωστόσο είπα να το καταγράψω σε περίπτωση που ενδιαφέρει ορισμένους από εσάς.

Μετάβαση στο Crashplan for Small Business

Αρχικά, μεταβείτε σε αυτή την ιστοσελίδα. (ο σύνδεσμος υπάρχει και στο αντίστοιχο email που σας έχει αποσταλεί από το Crashplan)

Πληκτρολογήστε τα στοιχεία εισόδου και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

Μετάβαση από Crashplan for Home σε Small Business

Επιλέξτε τους υπολογιστές που θα μεταβούν στο πακέτο Crashplan for Small Business και πατήστε στο κουμπί Next.

Μετάβαση από Crashplan for Home σε Small Business

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και πατήστε στο κουμπί Next. Μιας και είναι business πακέτο, θα σας ζητηθεί να δηλώσετε το όνομα της εταιρείας. Εγώ συμπλήρωσα απλά το ονοματεπώνυμο μου μιας και είμαι ιδιώτης.

Μετάβαση από Crashplan for Home σε Small Business

Επιβεβαιώστε ότι η χρέωση για τους υπολογιστές που επιλέξατε ισχύει και πατήστε στο κουμπί Continue για να συνεχίσετε.

Μετάβαση από Crashplan for Home σε Small Business

Ένα τελευταίο ενημερωτικό μήνυμα που θα χρειαστεί να τικάρετε όλες τις επιλογές. Διαβάστε προσεκτικά τι πρόκειται να συμβεί με τη μετάβαση γιατί δεν υπάρχει γυρισμός στο Home πακέτο από εδώ και στο εξής. Πατήστε στο κουμπί Migrate για να συνεχίσετε.

Μετάβαση από Crashplan for Home σε Small Business

Αμέσως μετά, συνδεθείτε στον Crashplan Pro, πλέον, λογαριασμό σας. Θα χρειαστεί να δηλώσετε τον τρόπο πληρωμής (πιστωτική/χρεωστική ή Paypal) για να ολοκληρώσετε τη μετάβαση. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε στο κουμπί Complete Registration.

Μετάβαση από Crashplan for Home σε Small Business

Αυτό ήταν!

Στο παρασκήνιο, το Crashplan που είναι ήδη εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας θα κατεβάσει και θα αναβαθμίσει την τρέχουσα έκδοση στην αντίστοιχη του Crashplan for Small Business. Πώς θα το καταλάβετε; Η εφαρμογή θα εμφανίζεται πλέον σε μπλε χρώμα αντί για πράσινο, το περιβάλλον της εφαρμογής παραμένει γνώριμο όπως το είχατε συνηθίσει. Οπότε, δε χρειάζεται να κάνετε καμία άλλη ενέργεια από τη μεριά σας.

Μετάβαση από Crashplan for Home σε Small Business

Πείτε μου στα σχόλια αν χρησιμοποιούσατε το Crashplan και τι αποφασίσατε να κάνετε; Πήγατε και εσείς σε Crashplan for Small Business ή επιλέξατε κάποια άλλη υπηρεσία;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*