Εγκατάσταση και αναβάθμιση στα Windows 10 build 9926

Δείτε πώς να εγκαταστήσετε ή να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας στο νέο build 9926 των Windows 10 για να δοκιμάσετε όλα τα νέα χαρακτηριστικά.

Η Microsoft διέθεσε επίσημα το update του Ιανουαρίου των Windows 10 (build 9926) και μπορεί πλέον όποιος επιθυμεί να κατεβάσει και να εγκαταστήσει τη νέα έκδοση για να δοκιμάσει ορισμένες από τις νέες δυνατότητες που θα έχουν προστεθεί.

Εγκατάσταση Windows 10 build 9926

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε αυτό είτε με απευθείας αναβάθμιση από μία προηγούμενη έκδοση των Windows 10, Windows 8.1 ή Windows 7, είτε με καθαρή εγκατάσταση, είτε με dual boot ή ακόμη καλύτερα σε ένα Virtual Machine που αποτελεί και την προτεινόμενη μέθοδο. Σε αυτό το άρθρο περιγράφω αναλυτικά κάθε μέθοδο ξεχωριστά για να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει.

Επίσης, οι απαιτήσεις συστήματος για τα Windows 10 είναι παρόμοιες με αυτές των προηγούμενων εκδόσεων. Αυτό σημαίνει ότι αν ο υπολογιστής μπορεί να τρέξει τα Windows Vista, Windows 7 και Windows 8/8.1 τότε θα πληροί και τις προϋποθέσεις για τα Windows 10.

Τα βήματα της εγκατάστασης είναι τα ίδια (στην πλειονότητα τους) με τα προηγούμενα build των Windows 10 και θα τα βρείτε εδώ. Μη ξεχνάτε ότι αφού κατεβάσετε το αρχείο ISO θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα bootable USB ή ένα DVD της εγκατάστασης των Windows.

Αναβάθμιση των Windows 10 από το build 9879 στο νέο build 9926

Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα εύκολη. Ανοίξτε τα Settings, μεταβείτε στην ενότητα Update and Recovery και έπειτα πατήστε στο κουμπί Check now στην καρτέλα Preview Builds για να κατεβάσετε και να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας στο build 9926.

Σημείωση: Αν έχετε ήδη το Build 9879 των Windows 10, θα χρειαστεί να έχετε εγκαταστήσει την ενημέρωση 3025380 μέσω του Windows Update για να μπορείτε να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας στην επόμενη δοκιμαστική έκδοση του λειτουργικού, δηλ. στο Build 9926. Ρίξτε μια ματιά στο ιστορικό ενημερώσεων του Windows Update για να ελέγξετε αν έχει εγκατασταθεί. Το πιο πιθανό είναι να την έχετε ήδη λόγων των αυτόματων ενημερώσεων, καλό θα είναι όμως να είστε σίγουροι.

Τέλος, να σημειώσω ότι αμέσως μετά την εγκατάσταση ή αναβάθμιση στα Windows 10 build 9926 ανοίξτε το Windows Update και εγκαταστήσετε όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις. Σημαντικό πρώτο βήμα πριν αρχίσετε να εξερευνήσετε τη νέα έκδοση.

Να θυμάστε ότι τα Windows 10 βρίσκονται ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο που σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε ως το βασικό σας λειτουργικό σύστημα, πόσο μάλλον να αναβαθμίσετε τα Windows 8.1 ή Windows 7 σε αυτό το build. Όσο «σταθερή» και αν είναι μία έκδοση, πολλά προβλήματα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή. Το λέω κυρίως για τους τολμηρούς που μόλις συναντήσουν δυσκολίες γκρινιάζουν. Πρόκειται για δοκιμαστική έκδοση, είναι λογικό να μη λειτουργούν όλα όπως πρέπει.

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα ή έχετε ερωτήσεις σχετικά με τα Windows 10, μπείτε στο Winuser.gr, κάντε την ερώτηση σας και θα φροντίσω να σας λύσω τις απορίες.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

2 Comments

  1. Καλημέρα

    Κατέβασα κι εγκατέστησα χωρίς πρόβλημα το build 9926. Όταν βγει νέο build (που νομίζω ότι βγήκε το 10031) θα κάνει update στο καινούργιο build ή θα πρέπει να κάνω την εγκατάσταση από την αρχή;

    Ευχαριστώ για το χρόνο σας

    • Ακόμη δεν έχει βγει κάποιο νεότερο build, απλά έχουν διαρρεύσει πληροφορίες. Θα κάνεις αναβάθμιση μέσα από την κατηγορία Update and Recovery των Settings, δεν χρειάζεται εγκατάσταση από την αρχή ξανά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*