Απαιτήσεις συστήματος για Windows 10 Technical Preview

Δείτε ποιες είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος για την εγκατάσταση και χρήση των Windows 10 Technical Preview για τον υπολογιστή σας.

Η δοκιμαστική έκδοση Technical Preview των Windows 10 είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους για να δοκιμάσουν πρώτοι όλα τα νέα χαρακτηριστικά και να δώσουν το απαραίτητο feedback που θα βοηθήσει τη Microsoft να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την εμπειρία χρήσης των Windows πριν από την επίσημη κυκλοφορία.

Απαιτήσεις συστήματος για Windows 10 Technical Preview

Για εσάς που θέλετε να δοκιμάσετε τα Windows 10 τώρα, καλό θα είναι να γνωρίζετε τις ελάχιστες απαιτήσεις που θα πρέπει να πληροί ο υπολογιστή σας πριν προχωρήσετε στη λήψη και εγκατάσταση του λειτουργικού.

Απαιτήσεις συστήματος για τα Windows 10 Technical Preview

Γενικότερα, αν ο υπολογιστής σας «έτρεχε» τα Windows 8 ή 8.1 τότε δε θα αντιμετωπίσετε σχεδόν κανένα πρόβλημα αφού οι απαιτήσεις παραμένουν ίδιες και στα Windows 10.

Αναλυτικότερα:

  • Επεξεργαστής: 1 GHz ή ταχύτερος
  • Μνήμη RAM: 1 GB για 32 bit ή 2 GB για 64 bit εκδόσεις
  • Σκληρός δίσκος: 16 GB διαθέσιμος χώρος
  • Κάρτα γραφικών: Συσκευή γραφικών Microsoft DirectX 9 με πρόγραμμα οδήγησης WDDM

Επίσης θα χρειαστείτε ένα λογαριασμό Microsoft (πχ. @hotmail.com, @outlook.com, κλπ.) και πρόσβαση στο Internet.

Επιπλέον πληροφορίες

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Windows Store θα χρειαστεί να συνδεθείτε με το Microsoft λογαριασμό σας καθώς επίσης η ανάλυση της οθόνης του υπολογιστή σας να είναι τουλάχιστον 1024 x 768.

Η αναπαραγωγή DVD χρησιμοποιώντας το Windows Media Player δε θα είναι διαθέσιμη. Θα χρειαστεί να επιλέξετε μία από τις εναλλακτικές λύσεις.

Η έκδοση Technical Preview των Windows 10 δεν είναι διαθέσιμη για Windows RT tablets με ARM επεξεργαστή.

Ενδέχεται να μην είναι δυνατή η εγκατάσταση σε ένα μικρό αριθμό παλαιότερων επεξεργαστών 64 bit.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η δοκιμαστική έκδοση είναι διαθέσιμη μόνο στις γλώσσες Αγγλικά, Πορτογαλικά Βραζιλίας και Απλοποιημένα Κινέζικα.

Αν σκοπεύετε να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας από τα Windows Vista, Windows 7, Windows 8/8.1 στη δοκιμαστική έκδοση Windows 10 Technical Preview, δείτε τον αναλυτικό οδηγό για να μάθετε τι πρέπει να προσέξετε πριν προχωρήσετε στην αναβάθμιση.

Εναλλακτικά, δείτε 5 τρόπους που μπορείτε να εγκαταστήσετε και να δοκιμάσετε τα Windows 10 στον υπολογιστή σας χωρίς να ανησυχείτε αν θα μπείτε σε μπελάδες αν κάτι πάει στραβά.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*