Εγγραφή CD ή DVD από αρχείο ISO στα Windows 7, 8 και 8.1

Δείτε πώς να εγγράψετε ένα CD ή DVD εγκατάστασης των Windows από ένα αρχείο εικόνας δίσκου (ISO).

Μία από τις πιο κοινές μεθόδους εγκατάστασης των Windows σε έναν υπολογιστή είναι με τη βοήθεια του CD/DVD εγκατάστασης. Αν έχετε ένα αρχείο ISO που περιλαμβάνει τα αρχεία εγκατάστασης μιας έκδοσης των Windows, μπορείτε να το εγγράψετε σε ένα CD ή DVD χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κάποιο πρόγραμμα τρίτου κατασκευαστή (όπως Nero, ImgBurn, κλπ.).

Οι δοκιμαστικές εκδόσεις των Windows διατίθενται συνήθως σε αρχεία ISO για να σας διευκολύνει τόσο στη λήψη όσο και στην εγκατάσταση του λειτουργικού.

Αν ο υπολογιστής σας δεν έχει μονάδα εγγραφής δίσκου (DVD-R), μπορείτε να δημιουργήσετε ένα bootable USB δίσκο με το Rufus χρησιμοποιώντας ένα «φλασάκι» των 4 GB. Αυτή η μέθοδος προτιμάται περισσότερο στις μέρες μας.[/do]

Στα παρακάτω βήματα θα δείτε πώς να εγγράψετε ένα CD ή DVD από ένα αρχείο ISO στα Windows 7, Windows 8 και 8.1. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα κενό CD ή DVD, ανάλογα με το μέγεθος του αρχείου ISO

Εγγραφή ενός CD ή DVD από ένα αρχείο ISO στα Windows 7, 8 και 8.1

Αρχικά, τοποθετήστε στο CD ή DVD στη μονάδα εγγραφής δίσκου του υπολογιστή σας.

Έπειτα, βρείτε το αρχείο εικόνας δίσκου (.iso) στον φάκελο που το έχετε αποθηκεύσει. Πατήστε δεξί κλικ στο όνομα του αρχείου και στη συνέχεια στην επιλογή Εγγραφή μονάδας δίσκου (Burn disc image) από το μενού που θα εμφανιστεί.

Εγγραφή CD ή DVD από αρχείο ISO στα Windows 7, 8 και 8.1

Tip: Στα Windows 7 πατήστε διπλό κλικ στο αρχείο ISO για να εμφανίσετε το παρακάτω παράθυρο.

Στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει, επιλέξτε τη αντίστοιχη μονάδα εγγραφής δίσκου (Disc burner) στην οποία τοποθετήσατε το CD/DVD και πατήστε στο κουμπί Εγγραφή (Burn) για να ξεκινήσει η διαδικασία. (Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται ότι δεν έχει βρεθεί κάποια συσκευή DVD, ωστόσο το παράθυρο είναι ίδιο με τη διαφορά ότι στη δική σας περίπτωση θα εμφανίζεται η μονάδα εγγραφής δίσκου).

Εγγραφή CD ή DVD από αρχείο ISO στα Windows 7, 8 και 8.1

Περιμένετε λίγα λεπτά έως ότου ολοκληρωθεί η εγγραφή του δίσκου.

Προαιρετικά, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή Έλεγχος δίσκου μετά την εγγραφή (Verify disc after burning) για να επιβεβαιώσετε ότι όλα τα αρχεία έχουν εγγραφεί σωστά στο CD ή στο DVD.

Αυτό ήταν!

Μόλις ολοκληρωθεί, το CD/DVD που έχετε εγγράψει είναι έτοιμο προς χρήση και πλέον μπορείτε να εγκαταστήσετε τα Windows εκκινώντας τον υπολογιστή σας από το CD ή DVD.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*