Κατέβασμα των Windows 8.1 στον υπολογιστή σας

Κατεβάστε τα Windows 8.1 στον υπολογιστή σας και δημιουργήστε USB ή ISO εγκατάστασης σε 32-bit ή 64-bit εύκολα και γρήγορα.

Αν και η δημιουργία του μέσου εγκατάστασης έχει απλοποιηθεί στα Windows 8/8.1, ωστόσο η διαδικασία ήταν μέχρι τώρα περιορισμένη και για ορισμένους, πολύπλοκη. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπως την επανεγκατάσταση του λειτουργικού σε ένα νέο υπολογιστή ή την αλλαγή αρχιτεκτονικής από 32- σε 64-bit στον ίδιο υπολογιστή, η διαδικασία απαιτούσε αρκετό χρόνο από τη δική σας μεριά. Ξεχάστε ότι γνωρίζατε έως τώρα, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να κατεβάσετε τα Windows 8.1 στον υπολογιστή σας.

Η Microsoft -επιτέλους- κυκλοφόρησε ένα νέο εργαλείο που σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα USB/ISO εγκατάστασης των Windows 8.1, εύκολα και γρήγορα.

Εκτός από τη δυνατότητα δημιουργίας του δίσκου/αρχείου εγκατάστασης των Windows 8.1, το νέο εργαλείο φροντίζει να ενσωματώσει το κλειδί προϊόντος (product key) του λειτουργικού σας έτσι ώστε να μη χρειαστεί να το πληκτρολογήσετε ξανά κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης. Αυτό σημαίνει ότι η ενεργοποίηση των Windows 8.1 θα γίνει αυτόματα μόλις συνδεθείτε στο internet, προφανώς αυτό δεν ισχύει για πειρατικές εκδόσεις του λειτουργικού.

Βέβαια, αν χρησιμοποιήσατε το εργαλείο από τα Windows 7 ή Windows 8 για τη δημιουργία του μέσου εγκατάστασης, τότε θα χρειαστεί να γνωρίζετε τον κωδικό προϊόντος κατά τη λήψη αρχείου.

Κατέβασμα των Windows 8.1 και δημιουργία δίσκου εγκατάστασης

Αρχικά, θα χρειαστεί να κατεβάσετε το εργαλείο και να το «τρέξετε» στον υπολογιστή σας. Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην ιστοσελίδα λήψης. Πατήστε στην επιλογή Create media που θα βρείτε στο μέσο της ιστοσελίδας.

Επιλέξτε τη γλώσσα, την έκδοση και την αρχιτεκτονική για το αρχείο εγκατάστασης των Windows 8.1 που θέλετε να δημιουργήσετε.

Κατέβασμα των Windows 8.1 στον υπολογιστή σας

Οι εκδόσεις, Windows 8.1 N και Windows 8.1 Pro N, είναι οι ευρωπαϊκές εκδόσεις του λειτουργικού που σημαίνει ότι σας δίνει τη δυνατότητα επιλογής του προγράμματος αναπαραγωγής μουσικής και video καθώς και την εγκατάσταση browsers όπως τον Firefox και τον Chrome.[/do]

Έπειτα, επιλέξτε το μέσο αποθήκευσης για το αρχείο εγκατάστασης που θα δημιουργηθεί σε ένα USB δίσκο που έχετε ήδη συνδέσει στον υπολογιστή σας ή σε ένα αρχείο ISO. Καλύτερα είναι να δημιουργήσετε ένα ISO της εγκατάστασης των Windows 8.1 για να το έχετε στη διάθεση σας ανά πάσα στιγμή έτσι ώστε να το «κάψετε» σε ένα DVD ή να δημιουργήσετε ένα USB δίσκο εκκίνησης.

Κατέβασμα των Windows 8.1 στον υπολογιστή σας

Στη συνέχεια το εργαλείο θα κατεβάσει την έκδοση που επιλέξατε στον υπολογιστή σας. Ενδεχομένως να χρειαστούν αρκετά λεπτά ανάλογα με την ταχύτητα της σύνδεσης σας. Υπομονή.

Κατέβασμα των Windows 8.1 στον υπολογιστή σας

Αμέσως μετά θα γίνει η επαλήθευση του αρχείου που μόλις κατεβάσατε, θα χρειαστούν και πάλι λίγα λεπτά υπομονής.

Κατέβασμα των Windows 8.1 στον υπολογιστή σας

Έπειτα δημιουργείται το ISO εγκατάστασης ή η μεταφορά στο δίσκο USB ανάλογα με την ενέργεια που επιλέξατε σε προηγούμενο βήμα.

Κατέβασμα των Windows 8.1 στον υπολογιστή σας

Τέλος, αυτό ήταν! Πατήστε στο κουμπί Finish για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Κατέβασμα των Windows 8.1 στον υπολογιστή σας

Το ISO ή το USB με το αρχείο εγκατάστασης των Windows 8.1 είναι πλέον έτοιμο να το χρησιμοποιήσετε. Αν δημιουργήσατε το ISO εγκατάστασης μπορείτε να δημιουργήσετε ένα bootable δίσκο με το Rufus ή να το εγγράψετε απευθείας σε ένα DVD σε λίγα μόλις λεπτά.

Ακόμη και αν δε το χρειάζεστε άμεσα, καλό θα ήταν να έχετε το ISO εγκατάστασης των Windows 8.1 κάπου στον σκληρό σας δίσκο σε περίπτωση που το χρειαστείτε για οποιοδήποτε λόγο ανά πάσα στιγμή. Θα σας γλυτώσει αρκετό χρόνο όταν θα το έχετε ανάγκη, ιδιαίτερα στην περίπτωση εγκατάστασης των Windows 8.1 από την αρχή.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

4 Comments

 1. έχω τα windows 8 γνήσια και κάθε φορα που τα τρέχω μετά κάνω αναβάθμιση στα 8.1 μπορώ με αυτόν τον τρόπο να κατεβάσω τα 8.1 κατευθείαν και να βάλω το κλειδί που έχω από τα windows 8?

  • Ναι, αυτό αναφέρει η Microsoft. Δεν έχω δοκιμάσει να εισάγω κλειδί από Windows 8 αλλά θεωρώ ότι δε θα αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα με την εισαγωγή κλειδιού ή την ενεργοποίηση των Windows.

 2. Προσπαθω να κατεβασω τα 8.1 και το κατεβασμα εχει κολησει στο 77% εχεις καποια ιδεα για το τι μπορει να συμβαινει?

 3. Μπορείτε να με Βοηθήστε σε κάτι..
  Λοιπόν το κατεβάζω που λέει να διαλέξω γλώσσα, τι windows θέλω π.χ Windows 8 η Windows 8.1
  και πόσα BIT, εγώ έχω 64 bit.
  Αρχίζει λοιπόν και φορτώνει…πρώτα αρχίζει και φορτώνει το:
  Λήψη αρχείου εγκατάστασης
  συνεχίστε να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας, αν θέλετε.
  Φορτώνει αυτό μέχρι 100% μετά από κάτι άλλο, αρχίζει και φορτώνει κάτι που λέει:
  Δημιουργία μονάδας flash USB
  0% ολοκληρώθηκε
  Περιμένετε…
  αυτό όμως, μου μένει 0% και δεν φορτώνει το αφήνω πολύ ώρα και όμως δεν φορτώνει
  μπορείτε να με βοηθήσετε.
  ΣΤΟΙΧΕΙΑ USB ΜΟΥ:
  Ελεύθερος χώρος: 7,40 GB
  Συνολικός μέγεθος: 7,40 GB
  Σύστημα αρχείων: FATE32
  Κατάσταση BitLocker: Ανενεργός
  Σας παρακαλώ, απαντήστε μου.!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*