Φόρτωση εικονικών αρχείων .iso στα Windows 8

Ένα νέο και αρκετά χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο πλέον στα Windows 8 χάρη στο οποίο η δυνατότητα φόρτωσης εικονικών αρχείων γίνεται παιχνιδάκι. Όπως θα δείτε παρακάτω, τα Windows 8 αναγνωρίζουν πλήρως εικονικά αρχεία και δίσκους με επέκταση .iso τα οποία μπορείτε να διαχειριστείτε εύκολα και γρήγορα χωρίς τη χρήση τρίτων εφαρμογών. Βέβαια, η συγκεκριμένη ιδιότητα του νέου λειτουργικού αφορά μόνο τη φόρτωση και όχι τη δημιουργία εικονικών αρχείων, ωστόσο η υποστήριξή τους από το ίδιο το λειτουργικό αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά που ζητούσαν οι χρήστες στις προηγούμενες εκδόσεις των Windows.

Δείτε παρακάτω πώς να φορτώσετε και να διαχειριστείτε ένα εικονικό αρχείο .iso στα Windows 8.

Βρείτε το εικονικό αρχείο .iso στον υπολογιστή σας, πατήστε δεξί κλικ στο εικονίδιο και επιλέξτε Μοντάρισμα (Mount) από το μενού που θα εμφανιστεί.

Διαφορετικά, πατώντας στο εικονίδιο εμφανίζεται το αντίστοιχο μενού επιλογών στο επάνω μέρος του File Explorer, από το οποίο μπορείτε να διαχειριστείτε το εικονικό αρχείο .iso.

Αμέσως μετά, ένα νέο παράθυρο θα εμφανιστεί με τα περιεχόμενα του εικονικού αρχείου. Όπως θα δείτε στον Υπολογιστή (Computer) το εικονικό αρχείο που φορτώσατε εμφανίζεται στη λίστα των συσκευών αφαιρούμενων δίσκων και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όπως ακριβώς με ένα CD/DVD ή ένα εξωτερικό δίσκο.

Για να ξε-φορτώσετε τον εικονικό δίσκο, πατήστε δεξί κλικ στη φορτωμένη συσκευή που εμφανίζεται στον Υπολογιστή (Computer) και επιλέξτε Εξαγωγή (Eject) από το μενού που θα εμφανιστεί.

Αυτό ήταν! Η φόρτωση εικονικών αρχείων .iso είναι πλέον εύκολη και γρήγορη υπόθεση στα νέα Windows 8.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

3 Comments

  1. Καιρός ήταν, αυτό είναι ένα από τα ποιο χρήσιμα features, το περιμένω πως και πως

  2. Επιτέλους! Κάτι που έπρεπε να γίνει πριν από… δεκάδες χρόνια! Το Mac OS το είχε ανέκαθεν ενσωματωμένο σαν λειτουργία.

    Το τι έχω τραβήξει με τα περιβόητα Daemon Tools δε λέγεται σε κάτι αρχαία μηχανήματα με WinXP….. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*