Αυξήστε το πάχος του δρομέα που αναβοσβήνει στην οθόνη

Δείτε πώς να αλλάξετε το πάχος του δρομέα που αναβοσβήνει έτσι ώστε να είναι ακόμη πιο ευδιάκριτος στην οθόνη του υπολογιστή σας.

Τις προάλλες, βοηθούσα ένα φίλο του πατέρα μου να επεξεργαστεί ένα έγγραφο στο Word και παρατήρησα το εξής. Δε μπορούσε να εντοπίσει εύκολα τον δρομέα που αναβοσβήνει στην οθόνη για να γνωρίζει σε ποιο σημείο θα χρειαστεί να πληκτρολογήσει. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κάνει συχνά λάθη και να προσθέτει κείμενο σε σημεία που δεν ήθελε.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, η λύση είναι πολύ εύκολη αλλά δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στην πλειονότητα των χρηστών. Στα Windows 7, Windows 8 και 8.1 μπορείτε να αυξήσετε το πάχος του δρομέα έτσι ώστε να είναι ακόμη πιο ευδιάκριτος στην οθόνη από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή άτομα με προβλήματα όρασης.

Αυξήστε το πάχος του δρομέα που αναβοσβήνει στην οθόνη

Τα αποτελέσματα ήταν θετικά. Αυξάνοντας το πάχος του δρομέα, ο φίλος του πατέρα μου μπορούσε με ευκολία να εντοπίσει που «αναβοσβήνει» το κουτάκι (πλέον) και να συνεχίσει να επεξεργάζεται το έγγραφο του Word με λιγότερα λάθη.

Στα παρακάτω βήματα θα δείτε πώς να αλλάξετε το πάχος του δρομέα στα Windows 7, 8 και 8.1 μέσα από τις ρυθμίσεις διευκόλυνσης πρόσβασης του πίνακα ελέγχου.

Πώς να αλλάξετε το πάχος του δρομέα που αναβοσβήνει

Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) στην επιφάνεια εργασίας, μεταβείτε στην κατηγορία Διευκόλυνση πρόσβασης (Ease of Access) και έπειτα στην ενότητα Κέντρο διευκόλυνσης πρόσβασης (Ease of Access Center).

Εδώ, πατήστε στην επιλογή Κάνε τον υπολογιστή πιο ευδιάκριτο (Make the computer easier to see) που θα βρείτε στην εξερεύνηση όλων των ρυθμίσεων.

Αυξήστε το πάχος του δρομέα που αναβοσβήνει στην οθόνη

Έπειτα, βρείτε την ενότητα Κάντε τα στοιχεία στην οθόνη πιο ευδιάκριτα (Make things on the screen easier to see) και στην επιλογή Ορισμός πάχους παλλόμενου δρομέα (Set the thickness of the blinking cursor) ορίστε μία μεγαλύτερη τιμή για να αυξήσετε το πάχος του δρομέα. Ακριβώς από δίπλα, μπορείτε να δείτε την προεπισκόπηση του πάχους για πιο εύκολη επιλογή της επιθυμητής τιμής.

Αυξήστε το πάχος του δρομέα που αναβοσβήνει στην οθόνη

Η προκαθορισμένη τιμή είναι το 1 (ελάχιστο πάχος) και μπορεί να φτάσει έως την τιμή 20 για το μέγιστο πάχος του δρομέα.[/do]

Αφού επιλέξατε το πάχος που σας βολεύει, πατήστε στο κουμπί Εφαρμογή (Apply) για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Αυτό ήταν! Πλέον, αυξάνοντας το πάχος του δρομέα μπορείτε να εντοπίσετε ακόμη πιο εύκολα που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*