Χρησιμοποιήστε τα Αγαπημένα στα Windows 7 και κάντε την ζωή σας ευκολότερη

Ένας σύντομος και πρακτικός τρόπος να μεταβείτε σε τοποθεσίες που χρησιμοποιείτε συχνά είναι αξιοποιώντας την δυνατότητα χρήσης των Αγαπημένων. Μπορείτε να προσθέσετε στην λίστα των Αγαπημένων σας, που βρίσκεται στο αριστερό μενού του windows explorer, φακέλους, Βιβλιοθήκες (Libraries) καθώς και τους δίσκους σας ώστε να μπορείτε να μεταφέρεστε αμέσως χωρίς πολλά κλικ στην τοποθεσία που επιθυμείτε. Η λίστα των Αγαπημένων είναι στην ουσία μια λίστα από συντομεύσεις των τοποθεσιών που χρησιμοποιούμε συχνότερα.

Παράδειγμα:
Έχετε ένα φάκελο που χρησιμοποιείτε συχνά με όνομα Πτυχιακή Εργασία και για να τον βρείτε ακολουθείτε την υποθετική διαδρομή C:/ – Δημήτρης – Τα έγγραφά μου – Εργασίες – Πτυχιακή Εργασία. Τοποθετώντας τον φάκελο Πτυχιακή Εργασία στα Αγαπημένα γλιτώνετε όλη αυτή τη διαδικασία και έχετε τον φάκελό σας διαθέσιμο με ένα μόνο κλικ!

Για να προσθέσετε ένα φάκελο, μια αποθηκευμένη αναζήτηση, μια βιβλιοθήλη (Library) ή ένα δίσκο σαν Αγαπημένο απλά “σύρτε” το στην θέση των Αγαπημένων. Δεν μπορείτε να προσθέσετε ένα μεμονωμένο αρχείο στην λίστα αυτή, αλλά μπορείτε να το ενσωματώσετε σε έναν οποιοδήποτε φάκελο από τα Αγαπημένα.

Για να αλλάξετε την σειρά των αγαπημένων απλά μετακινήστε τον φάκελο σε μια νέα θέση της λίστας.

Για να επαναφέρετε τις αρχικές τοποθεσίες των αγαπημένων πατήστε δεξί κλικ στα Αγαπημένα και επιλέξτε Επαναφορά Αγαπημένων Συνδέσεων (Restore Favorite Links).

Για να διαγράψετε ένα αγαπημένο από την λίστα, πατήστε δεξί κλικ πάνω στο αγαπημένο και επιλέξτε Κατάργηση (Remove). Με αυτόν τον τρόπο διαγράφετε το αγαπημένο από την λίστα αγαπημένων. Δεν διαγράφονται τα αρχεία και οι φάκελοι που υπάρχουν μέσα.

Πρακτικό και εύκολο!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

4 Comments

  1. Αυτή η ανάρτηση είναι από τις καλύτερες που έχω διαβάσει αυτές τις μέρες!! χίλια ευχαριστώ φίλε επιτέλους τα επανέφερα όλα και είναι okay…

  2. Πως μπορούμε να προσθέσουμε στα Αγαπημένα την αναζήτηση “Πρόσφατα τροποποιημένα” ;;;

    • Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος αυτή η επιλογή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα των Windows 7, υπήρχε στα Vista. Επειδή δεν είμαι σε Windows 7 αυτή τη στιγμή, θα φροντίσω να σου απαντήσω τις επόμενες ημέρες.
      Διαφορετικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε τις jump lists από το Start menu και το taskbar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*