Προσαρμόστε την οθόνη κλειδώματος των Windows 8 στα μέτρα σας

Η Οθόνη κλειδώματος (Lock Screen) είναι ένα νέο χαρακτηριστικό των Windows 8 και αποτελεί το πρώτο βήμα πριν τη σύνδεση στον προσωπικό σας λογαριασμό χρήστη. Όπως συμβαίνει στα Windows Phones, η οθόνη κλειδώματος εμφανίζει την τρέχουσα ημερομηνία και ειδοποιήσεις που έχετε επιλέξει από εφαρμογές των Windows 8 όπως για παράδειγμα νέα e-mail, μηνύματα, ημερολόγιο, αλλαγές του καιρού, κλπ.

Στις Ρυθμίσεις υπολογιστή (PC Settings) θα βρείτε τρεις ενότητες ρυθμίσεων για να παραμετροποιήσετε την οθόνη κλειδώματος σύμφωνα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις έτσι ώστε να μπορείτε να ενημερωθείτε αμέσως για πληροφορίες που σας αφορούν χωρίς να χρειαστεί να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας. Συγκεκριμένα, μπορείτε να αλλάξετε την εικόνα του φόντου της οθόνης επιλέγοντας τη δική σας ή μία από τις προεπιλεγμένες εικόνες, τις ειδοποιήσεις εφαρμογών που θα συνεχίζουν να τρέχουν στο παρασκήνιο και θα εμφανίζουν τα αντίστοιχα μηνύματα στα εικονίδια της οθόνης κλειδώματος και, τέλος, τις ειδοποιήσεις λεπτομερούς κατάστασης μίας εφαρμογής που επίσης θα τρέχει στο παρασκήνιο.

Αφού ανοίξετε τις Ρυθμίσεις υπολογιστή (PC Settings) μεταφερθείτε στην κατηγορία Εξατομίκευση (Personalize) και έπειτα στην ενότητα Οθόνη κλειδώματος (Lock screen) που θα βρείτε στο δεξί μέρος της οθόνης.

Εικόνα φόντου (Background image)

Επιλέξτε μία από τις προεπιλεγμένες εικόνες πατώντας στην αντίστοιχη προεπισκόπηση, όπως θα δείτε στην παραπάνω εικόνα. Διαφορετικά, μπορείτε να επιλέξετε μία εικόνα της επιθυμίας σας που έχετε αποθηκευμένη στον υπολογιστή πατώντας στο κουμπί Αναζήτηση (Browse).

Εφαρμογές οθόνης κλειδώματος (Lock screen apps)

Μπορείτε να επιλέξετε έως 7 διαφορετικές εφαρμογές που θα τρέχουν στο παρασκήνιο ενώ ο υπολογιστής είναι κλειδωμένος για να εμφανίζουν απλές ειδοποιήσεις στην οθόνη κλειδώματος. Για να προσθέσετε μία νέα ειδοποίηση πατήστε στο αντίστοιχο εικονίδιο και επιλέξτε από τη λίστα την εφαρμογή που επιθυμείτε. Να σημειώσουμε ότι δεν υποστηρίζουν όλες οι metro-style εφαρμογές τη συγκεκριμένη δυνατότητα ειδοποιήσεων.

Εφαρμογή για εμφάνιση λεπτομερούς κατάστασης

Όπως και προηγουμένως, επιλέξτε μία εφαρμογή που θα τρέχει στο παρασκήνιο και θα εμφανίζει ειδοποιήσεις με περισσότερες λεπτομέρειες από την οθόνη κλειδώματος. Για παράδειγμα, επιλέγοντας το Ημερολόγιο (Calendar) θα εμφανίζει αυτόματα τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις σας χωρίς να χρειαστεί να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

Τέλος, μπορείτε να αφαιρέσετε μία ή περισσότερες ειδοποιήσεις εφαρμογών πατώντας στην επιλογή Να μην εμφανίζονται γρήγορα μηνύματα κατάστασης εδώ (Don’t display a badge here) αφού πρώτα επιλέξετε το αντίστοιχο εικονίδιο.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*