Απενεργοποίηση του Start Screen κατά την εκκίνηση του Office 2013

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του Office 2013 είναι η οθόνη της Έναρξης (Start) η οποία δίνει τη δυνατότητα ακόμη περισσότερων επιλογών σε όλους, σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις της σουίτας, για τη δημιουργία νέων αρχείων Word, Excel, PowerPoint, κλπ. Ανοίγοντας μία από τις εφαρμογές του Office 2013 ο χρήστης μπορεί να εκμεταλλευτεί την οθόνη της Έναρξης για να δημιουργήσει απευθείας ένα νέο κενό έγγραφο, να επιλέξει με βάση τα διαθέσιμα templates ή να ανοίξει και πάλι ένα από τα πρόσφατα αρχεία που χρησιμοποίησε την τελευταία φορά.

Αν και το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό προσθέτει περισσότερες επιλογές στη διάθεση του χρήστη, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα παράκαμψης και απενεργοποίησης της οθόνης Έναρξης επαναφέροντας την παλιά λειτουργία των προηγούμενων εκδόσεων, δηλαδή την απευθείας δημιουργία νέου κενού εγγράφου.

Δείτε στα παρακάτω βήματα πώς να απενεργοποιήσετε την οθόνη της Έναρξης (Start) στο Office 2013.

Ανοίξτε μία από τις εφαρμογές του Office 2013 και δημιουργήστε ένα νέο κενό έγγραφο. Πατήστε στο μενού Αρχείο (File) στην πάνω αριστερή γωνία του παραθύρου και έπειτα στις Επιλογές (Options) από το νέο μενού επιλογών που θα εμφανιστεί.

Στο παράθυρο των ρυθμίσεων, μεταφερθείτε στην καρτέλα Γενικά (General) και ξε-τικάρετε την επιλογή Show the Start screen when this application starts.

Πατήστε ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Αυτό ήταν!

Να σημειώσουμε ότι απενεργοποιώντας την οθόνη της Έναρξης σε μία από τις εφαρμογές του Office 2013, για παράδειγμα το Word 2013, δε συνεπάγεται την αυτόματη απενεργοποίηση για τις υπόλοιπες εφαρμογές, Excel, PowerPoint, κλπ. Για να την απενεργοποιήσετε σε όλες τις εφαρμογές θα χρειαστεί να ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα για κάθε εφαρμογή του Office 2013.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο Pestaola.gr

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*