Ενεργοποίηση Touch Mode στο Office 2013, πιο φιλικό σε οθόνες αφής

Η Microsoft προσανατολίζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν στη χρήση υπολογιστών που θα διαθέτουν οθόνες αφής. Πείτε γεια στο νέο Office 2013 Touch Mode. Τα Windows 8 όσο και στο νέο Office 2013 είναι κατασκευασμένα με τις οθόνες αφής ως δεδομένο, σε αντίθεση με το παρελθόν που η Microsoft έτρεχε να προλάβει τις εξελίξεις. Αν και η καλύτερη εμπειρία χρήσης του Office 2013 είναι προφανώς με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, ωστόσο το Touch Mode έρχεται να βελτιώσει τη χρήση της σουίτας σε υπολογιστές και Windows 8 tablets με οθόνες αφής που θα κατακλύσουν την αγορά από το τέλος Οκτωβρίου με την επίσημη διάθεση του νέου λειτουργικού.

Όπως θα δείτε στην παραπάνω εικόνα, η ενεργοποίηση του Office 2013 Touch Mode αυξάνει το μέγεθος των εικονιδίων, των μενού καθώς επίσης και το διάστημα μεταξύ τους έτσι ώστε να έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια.

Ενεργοποίηση του Office 2013 Touch Mode

Θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε το Touch Mode για κάθε εφαρμογή ξεχωριστά, στο παρόν άρθρο θα δείτε πώς να το ενεργοποιήσετε στο Word 2013, ωστόσο η διαδικασία είναι η ίδια για τις υπόλοιπες εφαρμογές της σουίτας.

Ανοίξτε ένα νέο έγγραφο στο Word 2013, πατήστε στο βελάκι που θα βρείτε πάνω από το μενού της εφαρμογής, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα και επιλέξτε Touch Mode από το μενού που θα εμφανιστεί.

Όπως θα παρατηρήσετε, ένα νέο εικονίδιο εμφανίζεται στο συγκεκριμένο σημείο (Quick Access Toolbar) με κυκλικό περίγραμμα. Πατώντας στο εικονίδιο ενεργοποιείται αμέσως το Touch Mode και οι αλλαγές διακρίνονται αισθητά στο γραφικό περιβάλλον της εφαρμογής.

Για να απενεργοποιήσετε το Office 2013 Touch Mode πατήστε ξανά στο ίδιο εικονίδιο.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*