Αυτόματη συμπλήρωση στον Windows Explorer και την Εκτέλεση των Windows 7

Η αυτόματη καταχώρηση (autocomplete) αποτελεί ένα αρκετά χρήσιμο χαρακτηριστικό που το συναντάμε κυρίως σε όλους τους δημοφιλείς browsers. Η ιδιότητα της είναι να “μαντεύει” το κείμενο που προσπαθούμε να πληκτρολογήσουμε συμπληρώνοντας αυτόματα το υπόλοιπο κάθε λέξης χωρίς να χρειάζεται περαιτέρω πληκτρολόγηση.

Από τις ρυθμίσεις του Internet Explorer μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Windows 7 Autocomplete για να εκμεταλλευτείτε την αυτόματη καταχώρηση κατά την πληκτρολόγηση στη γραμμή διευθύνσεων του Windows Explorer και της Εκτέλεσης (Run command).

Αρχικά, θα χρειαστεί να ανοίξετε το παράθυρο ρυθμίσεων του Internet Explorer, πατώντας στον τροχό της πάνω δεξιά γωνίας και επιλέγοντας Επιλογές Internet (Internet Options).

Διαφορετικά, ανοίξτε το παράθυρο της Εκτέλεσης (Run) χρησιμοποιώντας το συνδυασμό του πλήκτρου των Windows και του R, πληκτρολογήστε inetcpl.cpl και πατήστε Enter.

Αφού, λοιπόν, ανοίξει το παράθυρο των ρυθμίσεων του Internet Explorer μεταφερθείτε στην καρτέλα Για προχωρημένους (Advanced) και ενεργοποιήστε, τικάροντας, την επιλογή Χρήση της ενσωματωμένης “Αυτόματης Καταχώρησης” στον Internet Explorer και του παραθύρου διαλόγου “Εκτέλεση” (Use inline AutoComplete in Windows Explorer and Run Dialog) της κατηγορίας Περιήγηση (Browsing).

Πατήστε ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Αυτό ήταν! Πλέον, μπορείτε να απολαμβάνετε το χαρακτηριστικό Windows 7 Autocomplete κατά την πληκτρολόγηση στον Windows Explorer και το παράθυρο της Εκτέλεσης.

Τέλος, αν επιθυμείτε στο μέλλον να απενεργοποιήσετε τη συγκεκριμένη δυνατότητα ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα και ξε-τικάρετε την αντίστοιχη επιλογή. Επιπλέον, αν θέλετε να απενεργοποιήσετε την αυτόματη συμπλήρωση και στον Internet Explorer ξετικάρετε την επιλογή Χρήση της ενσωματωμένης αυτόματης καταχώρησης στον Internet Explorer (Use inline AutoComplete in the Internet Explorer Address Bar) που θα βρείτε ακριβώς από πάνω, όπως είδατε στην τελευταία εικόνα.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*