Πώς να ενεργοποιήσετε παράθυρα σέρνοντας απλά το δείκτη του ποντικιού σας

Αν βαρεθήκατε να κάνετε κλικ κάθε φορά που θέλετε να κάνετε ενεργό ένα παράθυρο επαναφέροντας το στο προσκήνιο, ίσως η λύση σε αυτό το “πρόβλημα” να είναι πιο εύκολη απ’ ότι περιμένατε. Αξιοποιώντας μία ρύθμιση της Διευκόλυνσης πρόσβασης στα Windows 7, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ένα παράθυρο σέρνοντας απλά το δείκτη του ποντικιού σας. Έτσι, αν ο δείκτης μεταφερθεί επάνω σε ένα από τα ανοικτά παράθυρα που εμφανίζονται στην οθόνη, ακόμα και αν βρίσκεται στο παρασκήνιο, θα ενεργοποιηθεί αυτόματα χωρίς κανένα απολύτως κλικ.

Αν και η ενεργοποίηση του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού απευθύνεται κυρίως σε άτομα που επιθυμούν να διευκολύνουν την πρόσβαση τους αποφεύγοντας περιττά κλικ, ωστόσο, δεν αποκλείεται να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε αρκετούς από εσάς.

Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη συγκεκριμένη δυνατότητα.

Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel), μεταβείτε στην κατηγορία Διευκόλυνση πρόσβασης (Ease of Access) και κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή τρόπου λειτουργίας του ποντικιού σας (How your mouse works).

Στο παράθυρο που θα μεταφερθείτε, τικάρετε την επιλογή Ενεργοποίηση παραθύρου, τοποθετώντας τον δείκτη του ποντικιού επάνω στο παράθυρο (Activate a window by hovering over it with the mouse around the screen) για να την ενεργοποιήσετε, και έπειτα πατήστε στο κουμπί Εφαρμογή (Apply) ή ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Αυτό ήταν!

Πλέον, μπορείτε να επαναφέρετε ένα παράθυρο στο προσκήνιο απλά σέρνοντας το δείκτη του ποντικιού επάνω στο εκάστοτε παράθυρο. Δοκιμάστε το!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*