Πώς να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για τις Φόρμες στο Google Docs

Παλιότερα, σε προηγούμενα άρθρο, είχατε διαβάσει πώς μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας online ερωτηματολόγιο χρησιμοποιώντας τις φόρμες των Google Docs. Σήμερα, θα δείτε πώς να ενεργοποιήσετε αλλά και να ρυθμίσετε τις ειδοποιήσεις κάθε φορά που κάποιος συμπληρώνει τη φόρμα σας. Με αυτό τον τρόπο θα λαμβάνετε στο inbox σας ένα e-mail/ειδοποίηση όταν πραγματοποιείτε μία νέα εγγραφή ώστε να μη χρειάζεται να ελέγχετε τη φόρμα σας χειρωνακτικά κάθε τόσο.

Ας δούμε, λοιπόν, πώς να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για τις φόρμες σας.

Αφού ανοίξετε τη φόρμα που έχετε δημιουργήσει, κάντε κλικ στο μενού Εργαλεία (Tools) και επιλέξτε Κανόνες ειδοποίησης (Notification rules).

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί τικάρετε, για να ενεργοποιήσετε, την επιλογή Ένας χρήστης υποβάλλει μια φόρμα (A user submits a form) και ακριβώς από κάτω, επιλέξτε κάθε πότε επιθυμείτε να λαμβάνετε τις ειδοποιήσεις ως μήνυμα στο inbox σας, άμεσα ή μία φορά την ημέρα.

Τέλος, πατήστε στο κουμπί Αποθήκευση (Save) για να αποθηκεύσετε τις νέες σας ρυθμίσεις.

Αυτό ήταν!

Πλέον, κάθε φορά που κάποιος συμπληρώνει το online ερωτηματολόγιό σας θα λαμβάνετε την ανάλογη ειδοποίηση/e-mail στο inbox σας.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

2 Comments

  1. Καλημέρα

    Στις φόρμες το είδα πως δουλεύει και το ενεργοποίησα. Δεν μπόρεσα όμως να βρω την αντίστοιχη λειτουργία για τα έγγραφα. Έχεις κάτι υπόψην σου;

    Γιάννης Μαχαιράς

    • Οι ειδοποιήσεις για αλλαγές υπάρχουν μόνο στις φόρμες, δυστυχώς. Οι μόνες ειδοποιήσεις που μπορούν να ενεργοποιηθούν στα έγγραφα είναι για τα σχόλια μεταξύ συνεργατών σε ένα έγγραφο. Αν θέλεις να βλέπεις τις αλλαγές σε ένα έγγραφο ρίξε μια ματιά στο ιστορικό (Revision History) του.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*