Πώς να δημιουργήσετε ένα online ερωτηματολόγιο χρησιμοποιώντας τις Φόρμες στο Google Docs

Ένας πολύ εύκολος και γρήγορος τρόπος για να κάνετε μια έρευνα/δημοσκόπηση online, είτε για την εκπόνηση της πτυχιακής σας εργασίας, είτε απλώς για να πάρετε τη γνώμη του κόσμου για ένα θέμα που σας ενδιαφέρει, είναι με τη δημιουργία ενός ερωτηματολογίου μέσω των Φορμών (Forms) που προσφέρει το Google Docs.

Μπορείτε να δημιουργήσετε όσα ερωτήματα θέλετε και να τα προσαρμόσετε στα μέτρα σας με την προσθήκη κειμένου, πολλαπλών επιλογών, πλαισίων ελέγχου, κτλ, και να το διαδώσετε online προς κάθε ενδιαφερόμενο. Η διαδικασία, όπως θα δείτε παρακάτω, είναι αρκετά εύκολη και τα αποτελέσματα άμεσα αφού με τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου από κάποιο άτομο, οι απαντήσεις θα βρίσκονται μπροστά σας για οποιαδήποτε ανάλυση.

Ας δούμε, πιο αναλυτικά, πώς να δημιουργήσετε ένα online ερωτηματολόγιο χρησιμοποιώντας τις Φόρμες στο Google Docs.

Αφού συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Google Docs, πατήστε στο κουμπί Δημιουργία (Create) και επιλέξτε Φόρμα (Form) από τη λίστα που θα εμφανιστεί.

Θα ανοίξει μια νέα καρτέλα/παράθυρο στον browser που χρησιμοποιείτε με τη φόρμα που θα ετοιμάσουμε.

Πληκτρολογήστε τον τίτλο της δημοσκόπησης σας στο πρώτο πεδίο και προσθέστε μια σύντομη περιγραφή ακριβώς από κάτω.

Ανάλογα με το είδος των ερωτημάτων που θέλετε να έχει η δημοσκόπηση σας, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον επιλογές όπως Κείμενο (Text), Πολλαπλή επιλογή (Multiple Choice), Πλαίσια ελέγχου (Checkboxes), Επιλογή από λίστα (Choose from a list), Κλίμακα (Scale), Πλέγμα(Grid), πατώντας το κουμπί Προσθήκη αντικειμένου (Add item) που βρίσκεται πάνω αριστερά.

Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε κάποια από τα έτοιμα θέματα που υπάρχουν αφού πατήστε στο κουμπί Θέμα (Theme).

Για να στείλετε την Φόρμα που δημιουργήσατε στις επαφές σας, πατήστε στο κουμπί Στείλτε αυτή τη φόρμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (E-mail this form).

Αν έχετε κάποιο website/blog πατήστε στο κουμπί Περισσότερες ενέργειες (More actions) και έπειτα επιλέξτε Ενσωμάτωση (Embed) ώστε να ενσωματώσετε τη φόρμα απευθείας σε κάποια δημοσίευση σας.

Ακόμα, πατώντας στο κουμπί Περισσότερες ενέργειες (More actions) και επιλέγοντας Επιβεβαίωση επεξεργασίας (Edit confirmation), μπορείτε να επιλέξετε το μήνυμα που θα εμφανίζεται στα άτομα που έχουν συμπληρώσει τη φόρμα σας.

Για να δείτε τις απαντήσεις που έχετε λάβει, πατήστε στο κουμπί Δείτε τις απαντήσεις (See responses) και επιλέξτε Σύνοψη (Summary) ή Υπολογιστικό φύλλο (Spreadsheet). Μπορείτε επίσης να δείτε τις απαντήσεις ανοίγοντας απευθείας το Υπολογιστικό φύλλο μέσα από τη κεντρική σελίδα, το οποίο θα δημιουργηθεί αυτόματα μετά την αποθήκευση της νέας σας φόρμας.

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

14 Comments

 1. How can we attach a file with the form? eg a picture we want to send.
  Also in the responses spreadsheet I can’t see the email of the sender of the response.

  Regards

 2. Καλησπέρα έχω μια ερώτηση. Ξέρεις αν μπορεί να μου δώσει την δυνατότητα το πρόγραμμα να μπορώ απο την πρώτη απάντηση του ερωτηθέντα στην πρώτη ερώτηση να θα κρίνω αν μπορεί να συνεχίσει την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου ή όχι;
  Αν δηλαδή πρέπει να απαντήσει “ναι” στην πρώτη ερώτηση για να συνεχίσει και απαντήσει “όχι” πως μπορώ να το κάνω έτσι ώστε να τελειώσει εκεί η συμπλήρωση για αυτόν;

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

 3. Καλησπέρα σας! Γνωρίζετε αν μπορώ να περάσω μαζικά τα δεδομένα μου από ήδη απαντημένα ερωτηματολόγια, ώστε να μου δημιουργήσει τους πίνακες στατιστικής ανάλυσης κλπ?

 4. Καλησπέρα και πάλι! Έχω μοιράσει ερωτηματολόγια και πρέπει να κάνω ανάλυση δεδομένων. Με γραφικές παραστάσεις κλπ. Μπορώ να περάσω τα δεδομένα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα; Ή πρεπει να συμπληρώνω ένα-ένα τα ερωτηματολογια, αφου τα αναρτησω στο διαδικτυο? Δεν ξερω αν εγινα πιο σαφης..

 5. καλησπέρα , θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το ερωτηματολόγιο για τα social ? μου δίνει link για κοινοποίηση ή κάτι τέτοιο ?

 6. καλησπέρα σας
  εχω συλλέξει τις απαντησεις, εχω κάνει μη αποδοχή άλλων απαντήσεων. Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω τα έτοιμα γραφηματα του ερωτηματολογίου σε word κειμενο της πτυχιακής μου
  Ευχαριστω

  • Αυτό δε μπορεί να απαντηθεί μέσα σε ένα σχόλιο. Ωστόσο, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις το Excel ή κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα για να δημιουργήσεις τα γραφήματα και έπειτα να τα αντιγράψεις σε ένα έγγραφο.

 7. θα ηθελα να ρωτησω εάν μπορω να βλεπω από ποιους είναι οι απαντησεις γινετε?

 8. Καλησπέρα,

  Ευχαριστούμε πολύ για το χρήσιμο άρθρο.

  Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής :
  οι απαντήσεις βγαίνουν μόνο σε αυτή τη μορφή ή υπάρχει δυνατότητα και άλλης μορφοποίησης ;

  Ρωτάω διότι το ερωτηματολόγιο μου έχει πολλές ερωτήσεις, με αποτέλεσμα οι απαντήσεις :
  – αφενός να είναι δυσαναγνωστες στο αρχείο excel που δημιουργείται και
  – αφετέρου δεν μπορούν να εκτυπωθούν απευθείας από το αρχείο excel.

  Συνεπώς, τα ερωτήματα μου είναι :
  α. με ποια άλλη μορφοποίηση μπορούμε να εξάγουμε τα αποτελέσματα στο excel
  β. τι ρυθμίσεις χρειάζεται να κάνω στο excel έτσι ώστε να μπορούν να εκτυπωθούν τα αποτελέσματα μου ;

  Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας

  Μετά τιμής,

 9. Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Την ίδια που έθεσε και η Dimitra Fr.

  Έχω μια ερώτηση (π.χ 5η )και μου απαντάει κάποιος ναι ή οχι.

  Όταν απαντήσει σε αυτή την ερώτηση ΝΑΙ, ειμαι οκ γιατί οι ερωτήσεις που ακολουθούν συνδέονται και είναι οι πιο εξειδικευμένες ερωτήσεις (όλες τις έχω υποχρεωτικές)

  Στη περίπτωση που μου απαντήσει όχι θα ήθελα να γίνεται κατευθείαν τερματισμός του ερωτηματολογίου δηλαδή να πατάει το κουμπί της υποβολής.

  π.χ Ερώτηση: Έχετε επισκεφθεί ποτέ την ιστοσελίδα του Taxisnet?
  NAI H OXI
  Αν απαντήσει ναι να συνεχίζει στην επόμενη ερώτηση…π.χ Πως σας φάνηκε στην πλοήγηση.

  Στη περίπτωση του ΟΧΙ όμως θέλω να τερματίζει το ερωτηματολόγιο, αφού οι παρακάτω ερωτήσεις αφορούν κάποιον που έχει επισκεφθεί το Taxisnet.

  Αν τις κάνω μη υποχρεωτικές απαντήσεις θα μου επηρεαστούν τα στατιστικά αποτελέσματα του δείγματος,σωστά?

  Πως μπορώ να το λύσω αυτό το θέμα?

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*