Πώς να ρυθμίσετε το ποντίκι για αριστερόχειρες στα Windows 7

Αν και οι αριστερόχειρες ζουν σε ένα κόσμο “ανάποδο” από αυτόν που θα προτιμούσαν οι ίδιοι, λόγω του ότι τα πάντα γύρω μας έχουν αναπτυχθεί για δεξιόχειρες, παρ ‘όλα αυτά όμως, σε θέματα τεχνολογίας υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία ως προς τις επιλογές και για τις δύο μεριές. Πιο συγκεκριμένα, και σε ότι αφορά τον χειρισμό του ποντικιού, μπορείτε να το ρυθμίσετε ανάλογα με τις ανάγκες του “καλού” σας χεριού.

Έχω αρκετούς αριστερόχειρες φίλους οι οποίοι λόγω συνήθειας, ή επειδή έτσι έμαθαν από την αρχή, χρησιμοποιούν το ποντίκι στον υπολογιστή με το δεξί τους χέρι, όπως συμβαίνει συνήθως. Για εσάς όμως που θέλετε βρίσκετε αυτό τον τρόπο ανάποδο, δείτε πώς μπορείτε πολύ εύκολα να αλλάξετε/αντιστρέψετε τα κουμπιά του ποντικιού.

1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel), μεταβείτε στην κατηγορία Υλικό και Ήχος (Hardware and Sound) και επιλέξτε Ποντίκι (Mouse) από την κατηγορία Συσκευές και Εκτυπωτές (Devices and Printers).

2. Στο παράθυρο ρυθμίσεων του ποντικιού που θα εμφανιστεί, μεταφερθείτε στην καρτέλα Κουμπιά (Buttons). Στη καρτέλα αυτή, ανάλογα με τον τύπο του ποντικιού που έχετε συνδέσει στον υπολογιστή σας, μπορεί να εμφανιστούν διαφορετικές επιλογές ρυθμίσεων.

Μπορείτε είτε να αλλάξετε χειρωνακτικά τη λειτουργία κάθε κουμπιού αλλάζοντας το δεξί και αριστερό κλικ, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα,

είτε να τικάρετε την επιλογή αντιστροφής των δύο αυτών κουμπιών.

Αυτό ήταν! Δοκιμάστε το!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*