Πώς να αλλάξετε τον προσανατολισμό της οθόνης του υπολογιστή σας

Πολλές φορές, ο οριζόντιος προσανατολισμός της οθόνης του laptop ή του desktop (landscape) δε βοηθάει αρκετά όπως στην περίπτωση που διαβάζετε βιβλία στον υπολογιστή. Λόγω της μικρότερης κάθετης επιφάνειας αναγκαζόμαστε να κάνουμε συνέχεια scrolling, κάτι που είναι κουραστικό μετά από μερικές σελίδες. Αν, όμως, η οθόνη του υπολογιστή σας έχει τη δυνατότητα να περιστραφεί κατά 90 μοίρες (portrait), μπορείτε πολύ εύκολα να αλλάξετε τον προσανατολισμό της και να απολαμβάνετε πιο ξεκούραστο διάβασμα.

Όπως θα δείτε και στη φωτογραφία που ανέβασα πριν λίγες μέρες, η συγκεκριμένη αλλαγή με βοηθάει να διαβάζω μερικές φορές καλύτερα τα ατελείωτα .pdf στο laptop.

Για να αλλάξετε τον προσανατολισμό της οθόνης στον υπολογιστή σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Πατήστε δεξί κλικ σε ένα κενό χώρο της Επιφάνειας Εργασίας (Desktop) και επιλέξτε Ανάλυση οθόνης (Screen resolution).

2. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέξτε μία από τις 4 διαθέσιμες επιλογές της κατηγορίας Προσανατολισμός (Orientation), ανάλογα με τον τρόπο που θέλετε να περιστρέψετε την οθόνη.

3. Πατήστε Εφαρμογή (Apply) για να δείτε τη νέα ρύθμιση και έπειτα ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Αυτό ήταν!

Εσείς, έχετε χρησιμοποιήσει τον προσανατολισμό οθόνης;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*