Πώς να χρησιμοποιήσετε το Gmail χωρίς σύνδεση (offline)

Αν το Gmail αποτελεί βασική “ανάγκη” της δουλειάς ή της καθημερινότητας σας για να διαβάζετε, να απαντάτε και να διαχειρίζεστε τα e-mail σας ακόμα και όταν δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης στο internet, τότε το νέο χαρακτηριστικό της Google, Gmail Offline, θα σας φανεί αρκετά χρήσιμο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια εφαρμογή η οποία είναι διαθέσιμη, προς το παρόν, μόνο για εσάς που χρησιμοποιείτε τον Chrome browser και σας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε το Gmail σας offline, δηλαδή όταν δεν είστε συνδεδεμένοι στο internet.

Όπως αναφέρει η Google, η εφαρμογή Gmail Offline δημιουργήθηκε για περιπτώσεις που χρειάζεστε να διαβάσετε, να απαντήσετε, να οργανώσετε και να αρχειοθετήσετε τα e-mail σας χωρίς σύνδεση στο internet. Βασίζεται ολοκληρωτικά σε HTML5 που χρησιμοποιείται για την εφαρμογή Gmail που είναι διαθέσιμη για τα tablets, η οποία δημιουργήθηκε να λειτουργεί με ή χωρίς σύνδεση στο internet.

Ας δούμε, λοιπόν, πώς να εγκαταστήσετε την εφαρμογή και έπειτα να την χρησιμοποιήσετε πολύ εύκολα.

Αρχικά, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Gmail Offline που θα βρείτε στο Web Store του Chrome.

Μεταφερθείτε στη σελίδα της εφαρμογής και πατήστε στο κουμπί Add to Chrome.

Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Πατήστε Εγκατάσταση (Install) για να συνεχίσετε.

Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, που διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα, θα δείτε το εικονίδιο του Gmail Offline στη λίστα Εφαρμογών (Apps) του Chrome.

Πατήστε στο εικονίδιο για να εκκινήσετε την εφαρμογή και αμέσως θα εμφανιστεί το γραφικό περιβάλλον.

Θα χρειαστεί, πρώτα, να επιτρέψετε την πρόσβαση στην εφαρμογή ώστε να μπορεί να “διαβάζει” και να συγχρονίζει τα e-mail σας.

Επιλέξτε Allow offline mail και πατήστε στο κουμπί Continue.

Αυτό ήταν! Για να χρησιμοποιήσετε την offline έκδοση του Gmail, απλά κάντε κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής Offline Gmail.

Ανάλογα με τα μηνύματα που λαμβάνετε καθημερινά, με την εφαρμογή Offline Gmail μπορείτε να διαχειριστείτε μηνύματα τριών μέχρι εφτά ημερών μόνο καθώς και όλα τα μηνύματα που έχετε καταχωρήσει με αστέρι (Starred). Όπότε, αν θέλετε να έχετε στη διάθεση σας παλαιότερα μηνύματα που σας ενδιαφέρουν κατά την  offline χρήση, καλό θα ήταν να τα προσθέσετε στην κατηγορία starred.

Για να διαγράψετε όλα τα e-mail που είναι αποθηκευμένα στο offline inbox σας, ανοίξτε την τοποθεσία chrome://settings/cookies, πληκτρολογήστε mail.google.com στην περιοχή αναζήτησης και πατήστε το Χ για να διαγράψετε όλα τα cookies.

Τέλος, απεγκαθιστώντας την εφαρμογή Offline Gmail δεν διαγράφονται αυτόματα τα offline δεδομένα που έχουν αποθηκευτεί στον υπολογιστή σας.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*