Πώς να απενεργοποιήσετε τους ενοχλητικούς σχολιασμούς (annotations) στο Youtube

Δείτε πώς να σταματήσετε την εμφάνιση των annotations (κουτάκια) και συνδέσμων στα video που παρακολουθείτε στο YouTube.

Update: Το άρθρο έχει ενημερωθεί στις 6/11/2014 για να συμβαδίζει με τις τρέχουσες αλλαγές του YouTube.

Οι σχολιασμοί, ή αλλιώς τα annotations, στο Youtube λειτουργούν ως ένας τρόπος επικοινωνίας των χρηστών που ανεβάζουν video με τους επισκέπτες τους, συνήθως για να επεξηγήσουν κάποια σημεία των video, να δώσουν περαιτέρω πληροφορίες, να προωθήσουν οτιδήποτε επιθυμούν, κτλ.

Προσωπικά, τα βρίσκω αρκετά ενοχλητικά, αφού τις περισσότερες φορές δεν προσφέρουν καμία ουσιώδη πληροφορία παρά μόνο φροντίζουν να σε εκνευρίσουν προβάλλοντας links και “διαφημίσεις” για άλλα video που πρέπει να δείτε.

Ευτυχώς υπάρχει τρόπος να απενεργοποιηθούν πολύ εύκολα μέσα από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας. Προφανώς, θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα.

Απενεργοποίηση σχολιασμών (annotations) στο YouTube

Πατήστε στη φωτογραφία του λογαριασμού σας που βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία του YouTube και έπειτα στον «τροχό» για να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας.

YouTube Απενεργοποίηση annotations

Στη συνέχεια, μεταβείτε στην κατηγορία Αναπαραγωγή (Playback) και στην ενότητα Σχολιασμοί και αλληλεπίδραση (Annotations and Interactivity), απενεργοποιήστε (ξε-τικάροντας) την επιλογή Εμφάνιση σχολιασμών, προωθήσεων καναλιού και διαδραστικών καρτών σε βίντεο (Show annotations, channel promotions and interactive cards on videos). Πατήστε στο κουμπί Αποθήκευση (Save) για να αποθηκευτούν οι αλλαγές σας.

YouTube Απενεργοποίηση annotations

Hint: Πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε απευθείας στις ρυθμίσεις αναπαραγωγής του YouTube λογαριασμού σας.

Αυτό ήταν!

Πλέον, τα annotations θα είναι απενεργοποιημένα για κάθε video που παρακολουθείτε στο YouTube. Μη ξεχνάτε ότι θα πρέπει να παραμείνετε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας για να ισχύει η απενεργοποίηση τους.

Σημείωση: Τα annotations δε λειτουργούν στην εφαρμογή του YouTube σε smartphones και tablets.

Βέβαια, αν θέλετε να τα εμφανίσετε προσωρινά σε κάποιο video που παρακολουθείτε, πατήστε στην αντίστοιχη επιλογή των ρυθμίσεων που βρίσκονται στην κάτω δεξιά γωνία του video.

YouTube Απενεργοποίηση annotations

Σας ενοχλούν τα annotations στο YouTube;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*