Εικονίδιο ελέγχου ταυτότητας για επαληθευμένους αποστολείς [Gmail Labs]

Μία από τις συχνότερες επιθέσεις που δέχονται οι κάτοχοι e-mail λογαριασμών είναι οι επιθέσεις phishing, e-mail έχουν ως στόχο την υποκλοπή των δεδομένων του παραλήπτη, ζητώντας συνήθως να επιβεβαιώσει τα στοιχεία του. Αν και η Google τα καταφέρνει αρκετά καλά σε αυτό τον τομέα, στέλνοντας αυτόματα όλα τα e-mails που θεωρεί “ύποπτα” στα Ανεπιθύμητα (Spam), ωστόσο με την ενεργοποίηση ενός Εργαστηρίου (Gmail Lab) της προσθέτει ακόμα ένα στρώμα ασφαλείας από τέτοιου είδους επιθέσεις.

Τα Gmail Labs είναι ένα μέσο δοκιμής για πειραματικές λειτουργίες που δεν είναι ακόμα έτοιμες προς κυκλοφορία. Ενδέχεται να αλλαχθούν, να παρουσιάσουν πρόβλημα ή εξαφανιστούν ανά πάσα στιγμή.

Ενεργοποιώντας, λοιπόν, το Gmail lab με όνομα Εικονίδιο ελέγχου ταυτότητας για επαληθευμένους αποστολείς (Authentication icon for verified senders) θα εμφανίζεται ένα κλειδί δίπλα από το όνομα του αποστολέα σε κάθε επαληθευμένο e-mail που δέχεστε. Προς το παρόν, το συγκεκριμένο εργαστήριο μπορεί να αναγνωρίσει μόνο e-mail που προέρχονται από το Paypal και το eBay, δύο από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες που υπάρχουν για τις online αγορές σας.

Για να το ενεργοποιήσετε, συνδεθείτε στον Gmail λογαριασμό σας, πατήστε στον τροχό που βρίσκεται πάνω δεξιά και επιλέξτε Ρυθμίσεις Mail (Mail Settings). Εναλλακτικά, αν εμφανίζεται η επιλογή Labs στο ίδιο μενού, πατήστε το για να μεταφερθείτε απευθείας.

Στο παράθυρο των ρυθμίσεων του Gmail, μεταβείτε στην καρτέλα Εργαστήρια (Labs).

Βρείτε το εργαστήριο Εικονίδιο ελέγχου ταυτότητας για επαληθευμένους αποστολείς (Authentication icon for verified senders) και τικάρετε την επιλογή Ενεργοποίηση (Enable).

Τέλος, πατήστε στο κουμπί Αποθήκευση αλλαγών (Save changes) για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Αυτό ήταν! Πλέον, σε κάθε e-mail που λαμβάνετε από το Paypal ή το eBay θα εμφανίζετε το κλειδί για να είστε σίγουροι για την ταυτότητα τους.

Αν και το εργαστήριο είναι διαθέσιμο εδώ και αρκετό καιρό, δεν υπάρχουν νέα sites στη λίστα λόγω της πολύπλοκης διαδικασίας που απαιτείται από τη μεριά των αποστολέων. Ας ελπίσουμε να δούμε ακόμα περισσότερες επιλογές στο μέλλον, με προτεραιότητα στις διάφορες τράπεζες ανά τον κόσμο.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*