Πώς να ενεργοποιήσετε το πλαίσιο προεπισκόπισης των e-mail στο Gmail

Ένα πολύ ωραίo και χρήσιμο χαρακτηριστικό για το Gmail είναι διαθέσιμο από την προηγούμενη εβδομάδα μέσα από τα “εργαστήρια” (labs) της Google. Ενεργοποιώντας το Πλαίσιο προεπισκόπησης (Preview Pane) αλλάζετε τον τρόπο που βλέπετε τα e-mails σας θυμίζοντας αρκετά τον τρόπο παρουσίασης των mail clients όπως Outlook, Thunderbird, κτλ.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη νέα λειτουργία ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Αφού συνδεθείτε στον Gmail λογαριασμό σας, πατήστε στον τροχό που βρίσκεται πάνω δεξιά και επιλέξτε Ρυθμίσεις Mail (Mail Settings).

2. Μεταφερθείτε στην καρτέλα Εργαστήρια (Labs).

3. Πλοηγηθείτε προς τα κάτω και βρείτε το εργαστήριο Πλαίσιο προεπισκόπισης (Preview Pane). Τικάρετε την επιλογή Ενεργοποίηση (Enable) για να το ενεργοποιήσετε.

4. Στο τέλος της σελίδας πατήστε στο κουμπί Αποθήκευση αλλαγών (Save changes) για να αποθηκευτούν οι αλλαγές σας.

Αφού το ενεργοποιήσετε και επιστρέψετε στην κεντρική σελίδα του Gmail, θα παρατηρήσετε μια νέα επιλογή για την εναλλαγή μεταξύ των πλαισίων.

Υπάρχουν 3 διαθέσιμες επιλογές: Χωρίς διαίρεση, Κατακόρυφη διαίρεση και Οριζόντια διαίρεση. Δοκιμάστε και επιλέξτε την εμφάνιση που σας ικανοποιεί και κάντε τη ζωή σας ευκολότερη.

Στην κατακόρυφη διαίρεση τα e-mail εμφανίζονται στο αριστερό μέρος της σελίδας και πατώντας σε κάποιο e-mail εμφανίζεται το περιεχόμενο του στο δεξί μέρος.

Στην οριζόντια διαίρεση θα βρείτε τα e-mail σας στο πάνω μέρος της σελίδας και ακριβώς από κάτω την προεπισκόπηση του μηνύματος.

Αν θέλετε να απενεργοποιήσετε το Πλαίσιο προεπισκόπησης, ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα επιλέγοντας Απενεργοποίηση (Disable) στη σελίδα των εργαστηρίων.

Εσείς χρησιμοποιείτε τη νέα εμφάνιση προεπισκόπησης των e-mail;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*