Πώς να σταματήσετε το “ξύπνημα” του υπολογιστή σας όταν κουνάτε το ποντίκι

Αν χρησιμοποιείτε την Αναστολή Λειτουργίας (Sleep Mode) στον υπολογιστή σας σίγουρα θα σας έχει τύχει να τον “ξυπνάτε” κατά λάθος όταν κουνηθεί το ποντίκι έστω και λίγο. Αν θέλετε να επαναφέρετε σε λειτουργία τον υπολογιστή σας μόνο όταν πατήσετε κάποιο πλήκτρο από το πληκτρολόγιο, ανεξάρτητα αν κουνηθεί το ποντίκι, δείτε πώς θα το πετύχετε.

1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) και μεταφερθείτε στην κατηγορία Υλικό και Ήχος (Hardware and Sound).

2. Επιλέξτε τις Ιδιότητες του ποντικιού (δεξί κλικ στο εικονίδιο) που βρίσκεται στην κατηγορία Συσκευές και Εκτυπωτές (Devices and Printers).

3. Στο παράθυρο ιδιοτήτων του ποντικιού που θα εμφανιστεί μεταφερθείτε στην καρτέλα Υλικό (Hardware), επιλέξτε το ποντίκι σας από την λίστα και πατήστε το κουμπί Ιδιότητες.

4. Για να μπορέσετε να δείτε την καρτέλα Διαχείριση Ενέργειας (Power Management) πατήστε στο κουμπί Αλλαγή ρυθμίσεων (Change Settings). Αν σας ζητηθεί ο κωδικός του Διαχειριστή στο σημείο αυτό, πληκτρολογήστε τον για να συνεχίσετε.5. Μεταφερθείτε στην καρτέλα Διαχείριση Ενέργειας (Power Management) και τικάρετε την επιλογή Να επιτρέπεται η απενενεργοποίηση του υπολογιστή από αυτήν τη συσκευή (Allow this device to wake the computer).

6. Πατήστε ΟΚ για αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις.

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*