Πώς να επιλέξετε την ενέργεια που θα πραγματοποιείται όταν κλείνετε το καπάκι του laptop

Στα περισσότερα laptop όταν κλείνετε το καπάκι (οθόνη) αυτόματα ο υπολογιστής πέφτει για ύπνο, δηλαδή σε Αναστολή Λειτουργίας (Sleep mode) και όταν το ξανα-ανοίγετε επανέρχεται στην προηγούμενη κατάσταση. Αν θέλετε να αλλάξετε αυτή την ενέργεια, ίσως γιατί δεν σας ικανοποιεί, και να επιλέξετε εσείς τι θα κάνει το laptop όταν κλείνετε το καπάκι, δείτε πώς θα το επιτύχετε στις παρακάτω απλές οδηγίες.

1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel), μεταφερθείτε στην επιλογή Επιλογές Παροχής Ενέργειας (Power Options) της κατηγορίας Υλικό και Ήχος (Hardware and Sound) και στο αριστερό μενού του παραθύρου που θα εμφανιστεί πατήστε στην επιλογή Επιλέξτε την ενέργεια που θα πραγματοποιείται όταν κλείνετε το καπάκι (Choose what closing the lid does).

2. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί μπορείτε να δείτε τις διαθέσιμες επιλογές πατώντας στο βελάκι του drop-drown μενού, όπως φαίνεται και στην εικόνα.

Οι επιλογές είναι Τερματισμός Λειτουργίας (Shutdown), Αναστολή λειτουργίας (Sleep) ή Αδρανοποίηση (Hibernate). Αν θέλετε να μην συμβεί τίποτα απολύτως και να συνεχίσει να λειτουργεί ο υπολογιστής σας  μπορείτε να επιλέξετε Καμία ενέργεια (Do nothing).

Μπορείτε, επίσης, να επιλέξετε διαφορετική ενέργεια όταν το laptop είναι συνδεδεμένο στην πρίζα και όταν λειτουργεί με την μπαταρία.

3. Ακριβώς από κάτω υπάρχουν κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις οι οποίες γίνονται διαθέσιμες όταν πατήσετε στην επιλογή Αλλαγή ρυθμίσεων που δεν είναι διαθέσιμες αυτήν την στιγμή (Change settings that are currently unavailable). Αφού το πατήσετε, θα μπορείτε να επιλέξετε αν θα απαιτείται ο κωδικός πρόσβασης κατά την επανενεργοποίηση του υπολογιστή απο την Αναστολή λειτουργίας ή όχι. Καλό είναι να επιλέξετε την πρώτη επιλογή, μιας και έτσι προστατεύετε τα δεδομένα σας από κάποιον τρίτο που θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει το laptop σας.

4. Μόλις ολοκληρώσετε τις ρυθμίσεις σας, πατήστε Αποθήκευση αλλαγών (Save Changes).

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

1 Comment

  1. Ήταν πολύ χρήσιμες οι οδηγίες σου .. !! σ ευχαριστώ πολύ !! τέτοιες σελίδες είναι χρησιμες για εμάς που δεν γνωρίζουμε κάποια διαδικαστικά εξειδικευμένα πράγματα..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*