Πώς να επαναφέρετε τα χαμένα σας αρχεία στο Dropbox

Το Dropbox είναι ένα εργαλείο το οποίο χρησιμοποιείται για online storing, sync και backup, που λένε και στο χωριό μου. Με απλά λόγια, δημιουργώντας έναν απλά λογαριασμό στο Dropbox έχετε στην διάθεσή σας 2 GB, αρχικά, διαθέσιμου χώρου online για να αποθηκεύετε, να συγχρονίζετε και να διαμοιράζεστε με φίλους και συνεργάτες τα αρχεία σας.

Τι συμβαίνει όμως όταν διαγράψετε κατά λάθος ένα αρχείο; Μπορούμε να το ανακτήσουμε ή θα χαθεί για πάντα; Η απάντηση είναι ότι όχι μόνο θα βρούμε το συγκεκριμένο αρχείο που διαγράψαμε αλλά έχουμε την δυνατότητα να βρούμε και προηγούμενες εκδόσεις του αρχείου αυτού.

Ένα από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του Dropbox είναι ότι αποθηκεύει κάθε έκδοση των αρχείων που υπάρχει στον φάκελο Dropbox για 30 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από την δυνατότητα ανάκτησης των αρχείων που έχετε διαγράψει, μπορείτε να βρείτε και να χρησιμοποιήσετε προηγούμενες εκδόσεις των αρχείων που υπάρχουν στον φάκελο.

Ανάκτηση αρχείων μέσω του site

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο www.dropbox.com.

Στην κεντρική σελίδα θα δείτε την επιλογή Show deleted files (Εμφάνιση διαγραμμένων αρχείων).

Πατώντας στην επιλογή θα εμφανιστούν όλα τα αρχεία τα οποία έχετε διαγράψει τις προηγούμενες 30 ημέρες. Μετακινώντας το ποντίκι σε ένα από αυτά τα αρχεία θα δείτε ένα βελάκι δεξιά από το όνομα του αρχείου. Πατώντας το, εμφανίζονται οι επιλογές Undelete (Επαναφορά), Permanently delete (Οριστική διαγραφή) και Previous versions (Προηγούμενες εκδόσεις) από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε την ανάλογη ενέργεια που επιθυμείτε.

Ανάκτηση αρχείων μέσω του φακέλου Dropbox στον υπολογιστή

Ομοίως με την προηγούμενη περίπτωση πατώντας δεξί κλικ πάνω σε ένα αρχείο εμφανίζονται οι επιλογές και μπορείτε να επαναφέρετε τα αρχεία σας από τον φάκελο Dropbox που έχετε δημιουργήσει στον υπολογιστή σας.

Η μόνη προϋπόθεση είναι να έχουν συγχρονιστεί τα αρχεία αυτά με τον server του Dropbox μιας και εκεί αποθηκεύονται όλες οι αλλαγές σας.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

3 Comments

  1. σας παρακαλω επικοινωνηστε μαζί μου για ανακτηση χαμενων αρχειων στο **********.
    Σας ευχαριστώ.

    • Αφαίρεσα τον αριθμό τηλεφώνου για προφανείς λόγους.

      Περιέγραψε μας το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις για να σου προτείνουμε τρόπους να ανακτήσεις τα αρχεία που θέλεις. Δεν παρέχουμε τηλεφωνική υποστήριξη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*