Πώς να μετακινήσετε το φάκελο του Dropbox σε μία νέα τοποθεσία

Κατα τη διάρκεια της εγκατάστασης του Dropbox στον υπολογιστή σας θα χρειαστεί να επιλέξετε μία τοποθεσία του σκληρού σας δίσκου, στην οποία θα δημιουργηθεί ένας νέος φάκελος που θα περιέχει όλα τα συγχρονισμένα σας αρχεία. Ως προεπιλογή (default), ο συγκεκριμένος φάκελος δημιουργείται στα προσωπικά αρχεία του λογαριασμού σας, ωστόσο μπορείτε πολύ εύκολα να τον μετακινήσετε σε οποιαδήποτε τοποθεσία επιθυμείτε ακόμα και μετά την εγκατάσταση.

Η διαδικασία μετακίνησης του φακέλου θα πρέπει να γίνει μόνο μέσω του μενού επιλογών του Dropbox, όπως θα δείτε στα παρακάτω βήματα. Διαφορετικά, αν μετακινήσετε το φάκελο χειρωνακτικά, το Dropbox θα συγχρονίσει ξανά όλα σας τα αρχεία στην τοποθεσία που είχατε επιλέξει αρχικά.

Πατήστε δεξί κλικ στο εικονίδιο του Dropbox που βρίσκεται στην περιοχή ειδοποιήσεων της γραμμής εργασιών (taskbar) και πατήστε στην επιλογή Preferences από το μενού που θα εμφανιστεί.

Στο παράθυρο των ρυθμίσεων που θα ανοίξει, μεταφερθείτε στην καρτέλα Advanced και πατήστε στο κουμπί Move, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Αμέσως μετά, επιλέξτε την νέα τοποθεσία που επιθυμείτε να μετακινήσετε το φάκελο του Dropbox και πατήστε ΟΚ.

Αφού πρώτα επιβεβαιώσετε την ενέργεια σας, η μετακίνηση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και ενδέχεται να χρειαστούν μερικά λεπτά ανάλογα με το μέγεθος και τον αριθμό των αρχείων που έχετε αποθηκευμένα στο φάκελο.

Αυτό ήταν! Η μετακίνηση ολοκληρώθηκε και πλέον ο φάκελος του Dropbox θα συγχρονίζει τα αρχεία σας αυτόματα στη νέα τοποθεσία που επιλέξατε.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

3 Comments

  1. Καλησπέρα..
    Καταρχάς χίλια ευχαριστώ για την βοήθεια με την μετακίνηση των φακέλων drop box.
    Θέλω να κάνω μια ερώτηση πάνω σε αυτό το θέμα.Μπορώ να περάσω τους φακέλους του drop box που έχω στον υπολογιστή μου στον εξωτερικό σκληρό μου δίσκο? η θα υπάρχει το drop box σε portable και θα πρέπει να το κατεβάσω έτσι?
    Ευχαριστώ!

    • Μπορείς να το κάνεις αλλά δε θα το πρότεινα γιατί όταν θα ξεκινάει το dropbox και δεν έχεις συνδέσει τον εξωτερικό σκληρό θα σου βγάζει μήνυμα κάθε φορά ότι δε βρέθηκε ο φάκελος κτλ. Φυσικά, αν δε σε ενοχλεί μπορείς να το χρησιμοποιήσεις έτσι.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*