Μετακίνηση του SkyDrive σε διαφορετικό φάκελο στα Windows 8.1

Μάθε πώς να αλλάξεις την προεπιλεγμένη τοποθεσία αποθήκευσης του SkyDrive στα Windows 8.1 μετακινώντας όλα τα δεδομένα σε φάκελο της επιλογής σου.

Το SkyDrive είναι πλέον μέρος του λειτουργικού και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των Windows 8.1. Η Microsoft κατάφερε να αναστήσει την cloud υπηρεσία αποθηκευτικού χώρου με τα Windows 8 και τώρα με τη νέα έκδοση των Windows καταφέρνει να ανεβάσει σημαντικά τον πήχη με την ακόμη «βαθύτερη» αλληλεπίδραση μεταξύ του SkyDrive και των Windows 8.1.

Ως προεπιλογή, ο φάκελος του SkyDrive συμπεριλαμβάνεται στα αρχεία του χρήστη που ενδεχομένως να είναι η καλύτερη επιλογή για τους περισσότερους, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης του φακέλου στην τοποθεσία που θα επιλέξετε που μπορεί να είναι σε ένα διαφορετικό partition ή ακόμη και σε ένα διαφορετικό σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας.

Δες επίσης: Το Dropbox με ζητάει πίσω αλλά η καρδιά μου πλέον είναι αλλού

Η διαδικασία μετακίνησης του SkyDrive φακέλου σε μία διαφορετική τοποθεσία είναι μία αρκετά εύκολη και γρήγορη υπόθεση την οποία μπορείτε να ολοκληρώσετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Μετακίνηση του SkyDrive σε διαφορετικό φάκελο

Ανοίξτε ένα νέο παράθυρο του File Explorer των Windows 8.1, πατήστε δεξί κλικ στην ενότητα SkyDrive που θα βρείτε στο αριστερό μενού και έπειτα στην επιλογή Ιδιότητες (Properties).

Στο παράθυρο των ιδιοτήτων που θα ανοίξει μεταφερθείτε στην καρτέλα Θέση (Location) και πατήστε στο κουμπί Μετακίνηση (Move). Όπως θα δείτε, ακριβώς από πάνω εμφανίζεται η τωρινή τοποθεσία του φακέλου SkyDrive στον υπολογιστή σας. Η προεπιλεγμένη θέση είναι μέσα στους φακέλους του λογαριασμού χρήστη.

Μετακίνηση του SkyDrive σε διαφορετικό φάκελο στα Windows 8.1

Στη συνέχεια βρείτε την ακριβή τοποθεσία και τον φάκελο που θέλετε να μετακινήσετε όλα τα περιεχόμενα του SkyDrive και πατήστε στο κουμπί Επιλογή φακέλου (Select folder).

Μετακίνηση του SkyDrive σε διαφορετικό φάκελο στα Windows 8.1

Όπως θα δείτε η τοποθεσία του φακέλου αποθήκευσης του SkyDrive έχει πλέον αλλάξει με τον φάκελο που επιλέξατε προηγουμένως. Πατήστε στο κουμπί Εφαρμογή (Apply) για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Αμέσως μετά θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την ενέργεια σας προτείνοντας παράλληλα να μετακινηθούν όλα τα περιεχόμενα του SkyDrive στον νέο φάκελο που δηλώσατε. Πατήστε στο κουμπί Ναι (Yes) για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Μετακίνηση του SkyDrive σε διαφορετικό φάκελο στα Windows 8.1

Αυτό ήταν. Αμέσως μετά θα εμφανιστεί το παράθυρο μετακίνησης των αρχείων σας στο νέο φάκελο και μόλις ολοκληρωθεί θα είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε τα αρχεία σας στο SkyDrive από τη νέα σας τοποθεσία.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*