Προβλήματα με την αναβάθμιση στα Windows 8.1, δες πώς να τα λύσεις

Αν η αναβάθμιση στα Windows 8.1 σας προκαλεί πονοκέφαλο, δείτε πώς να αντιμετωπίσετε ορισμένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που έχουν αναφερθεί.

Τα Windows 8.1 είναι εδώ, διαθέσιμα σε όλους και δωρεάν για τους χρήστες των Windows 8. Ήδη από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας χιλιάδες χρήστες έχουν αναβαθμίσει υπολογιστές και tablets στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού απλά, εύκολα και γρήγορα χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Η αναβάθμιση είναι πλέον εύκολη υπόθεση ακόμη και για τους αρχάριους χρήστες.

Προβλήματα με την αναβάθμιση στα Windows 8.1, δες πώς να τα λύσεις

Ωστόσο, όπως συμβαίνει σε κάθε νέα έκδοση του λειτουργικού, ορισμένοι χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά την αναβάθμιση από τα Windows 8 στα Windows 8.1. Στην πλειονότητα τους βέβαια τα προβλήματα λύνονται ακολουθώντας τα σωστά βήματα και λίγη υπομονή από τη μεριά του εκάστοτε χρήστη.

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Δείτε παρακάτω ορισμένα από τα πιο συχνά προβλήματα που ενδεχομένως να συναντήσετε κατά την αναβάθμιση στα Windows 8.1. Η πλειονότητα των χρηστών έως τώρα έχει αναβαθμιστεί στη νέα έκδοση χωρίς προβλήματα. Τηρώντας ορισμένους τυπικούς κανόνες που αναφέρονται παρακάτω θα μπορείτε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία και να ανακαλύψετε όλα τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 8.1.

Δεν εμφανίζεται η αναβάθμιση για τα Windows 8.1 στο Windows Store

Οι χρήστες των Windows 8 μπορούν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό στα Windows 8.1 μόνο μέσω του Windows Store. Η διαδικασία περιγράφεται αναλυτικά εδώ.

Ωστόσο, σε ορισμένους χρήστες έχει παρατηρηθεί ότι δεν εμφανίζεται η ειδοποίηση για αναβάθμιση στα Windows 8.1 όταν ανοίγουν το Windows Store. Για να λύσετε αυτό το πρόβλημα ακολουθήστε την εξής διαδικασία:

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις των Windows 8 μέσω του Windows Update. Συγκεκριμένα, η ενημέρωση KB2871389 είναι υπεύθυνη για την εμφάνιση της αναβάθμισης στο Windows Store, ελέγξτε αν είναι ήδη εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας.

Αν και πάλι δεν εμφανίζεται, ανοίξτε την εντολή Εκτέλεση (Run) χρησιμοποιώντας το συνδυασμό των πλήκτρων Win + R, πληκτρολογήστε την εντολή ms-windows-store:WindowsUpgrade και αυτόματα θα ανοίξει το Windows Store με την επιλογή λήψης και αναβάθμιση των Windows 8.1.

Τέλος, η Microsoft διέθεσε μία νέα ενημέρωση για τους χρήστες που δεν έχουν αποκτήσει ακόμη την επιλογή αναβάθμισης χρησιμοποιώντας την παραπάνω μέθοδο. Ελέγξτε αν υπάρχει ήδη η ενημέρωση KB2885699 στο Windows Update, διαφορετικά μπορείτε να την εγκαταστήσετε χειρωνακτικά από εδώ επιλέγοντας την αντίστοιχη έκδοση των Windows. Η ειδοποίηση για αναβάθμιση δε θα εμφανιστεί αμέσως αλλά την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, όπως για παράδειγμα μετά από μία επανεκκίνηση.

Σημείωση: Αν έχετε την έκδοση Windows 8 Enterprise, την έκδοση Windows 8 Pro με ενεργοποίηση μέσω KMS ή την έκδοση του λειτουργικού από το MSDN δεν έχετε τη δυνατότητα αναβάθμισης μέσω του Windows Store.

Η εγκατάσταση των Windows 8.1 δε μπορεί να ολοκληρωθεί, κάτι συνέβη

Αφού ξεκινήσει η λήψη της αναβάθμισης των Windows 8 και φτάσει στο 50% εμφανίζεται ένα σφάλμα σχετικά με την ολοκλήρωση εγκατάστασης του λειτουργικού, ορισμένες φορές με κωδικό σφάλματος 0×80240031.

Το πρόβλημα στις περισσότερες περιπτώσεις είναι προσωρινό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις από το Windows Update και ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες εγκατάστασης συμπεριλαμβανομένου και της επανεκκίνησης. Η εγκατάσταση ενημερώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και η απουσία τους είναι οι κυριότερες αιτίες για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Σφάλμα κατά την αναβάθμιση στα Windows 8.1 και λύσεις

Αν κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης εμφανίζονται τα σφάλματα 0×80070057, 0×80070004 0x4000D τότε πολύ πιθανόν το antivirus, το firewall ή κάποια εφαρμογή ασφαλείας που έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας διακόπτει τη διαδικασία αναβάθμισης. Απενεργοποιήστε ή απεγκαταστήστε τα συγκεκριμένα προγράμματα και δοκιμάστε ξανά από την αρχή την αναβάθμιση στα Windows 8.1.

Πριν ξεκινήσετε την αναβάθμιση αποσυνδέστε οποιαδήποτε επιπλέον περιφερειακή συσκευή από τον υπολογιστή σας όπως εκτυπωτές, κινητά, κλπ., για να αποφύγετε σφάλματα όπως τα 0xC1900101 – 0×20007 κατά την αναβάθμιση. Κρατήστε μόνο τα βασικά, πληκτρολόγιο, ποντίκι και οθόνη.

Τέλος, πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση των Windows 8.1 βεβαιωθείτε ότι τα Windows 8 ή οποιαδήποτε άλλη έκδοση των Windows έχει ενεργοποιηθεί επιτυχώς. Επίσης, φροντίστε να υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος στο δίσκο (περίπου 10 GB ή περισσότερο).

Έχετε αναβαθμίσει τον υπολογιστή σας στα Windows 8.1; Αντιμετωπίσατε κάποιο πρόβλημα κατά την αναβάθμιση;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

3 Comments

  1. Καλησπέρα σας και καλά Χριστούγεννα,

    Έκανα χθες αναβάθμιση από windows 8 σε windows 8.1 ζητώντας δυστυχώς να σταλεί ο κωδικός πρόσβασης στο yahoo mail μου. Έχοντας όμως καιρό να χρησιμοποιήσω το μειλ αυτό έχω ξεχάσει κωδικούς και απαντήσεις σε ερωτήσεις ασφαλείας με αποτέλεσμα διαρκώς να κλειδώνεται και να μην μπορώ να έχω τον κωδικό για να μπω στα windows. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος προκειμένου να εισέλθω, από τις επιλογές που μου δίνει το σύστημα δεν καταλαβαίνω και πολλά..Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω καθόλου το pc. Τι μπορώ να κάνω? Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να το ορίσω σε προηγούμενη λειτουργία δίχως κωδικούς και ….ες??

    Ευχαριστώ πολύ

  2. ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΧΩ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ SURFACE RT ME WINDOWS RT 8.1. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ UPDATE, ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ (Π.Χ. SCYPE) ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ MICROSOFT STORE Κ.Λ.Π. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ;

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΔΡΙΜΑΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*