Τα Windows 8.1 δε θα λύσουν τα προβλήματα της Microsoft, λένε οι αναλυτές

Ακόμη μία αρνητική κριτική για τα Windows 8 έρχεται να προστεθεί στη λίστα και αυτή τη φορά το βάρος πέφτει στις εφαρμογές των Windows 8 και το Windows Store γενικότερα.

Όπως δηλώνουν αναλυτές στο Computerworld, η ποιότητα των εφαρμογών στα Windows 8 είναι ένας σημαντικός παράγοντας που «καταστρέφει» το νέο λειτουργικό. Μάλιστα, προβλέπουν ότι η κατάσταση δε πρόκειται να αλλάξει με τα Windows 8.1 που αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2013, αν η Microsoft δε λάβει δραστικά μέτρα.

Τα Windows 8.1 δε θα λύσουν τα προβλήματα της Microsoft, λένε οι αναλυτές

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναλυτής Michael Cherry “Windows 8 sucks because Windows 8 apps suck“, κριτικάροντας έντονα την ποιότητα των εφαρμογών στο Windows Store τόσο αυτών που διαθέτει η Microsoft όσο και των developers γύρω από το οικοσύστημα της εταιρείας. Αν και η συγκεκριμένη φράση είναι προφανώς άποψη και όχι ανάλυση, ωστόσο περιέχει δόση αλήθειας.

Το Windows Store ξεκίνησε με αρκετές χιλιάδες εφαρμογές από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας των Windows 8 και ο αριθμός τους συνεχίζει να ανεβαίνει καθημερινά φτάνοντας τις 50.000 περίπου μέχρι σήμερα. Βέβαια, ο αριθμός τους δε παίζει κανένα απολύτως ρόλο στην απόφαση του χρήστη που θα επιλέξει την πλατφόρμα των Windows για τη δουλειά και την ψυχαγωγία του.

Χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, τα Windows 8 δεν έχουν αυτή τη στιγμή ακόμη τα “killer apps” που θα ανταγωνιστούν επάξια το iOS και το Android και να κρατήσουν τους χρήστες στο metro περιβάλλον. Επίσης, η μετάβαση από μία ανταγωνιστική πλατφόρμα στα Windows 8.1 ιδιαίτερα στην περίπτωση των tablets δε καταφέρνει προς το παρόν να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες του τελικού χρήστη.

Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπως στην περίπτωση του Office που είναι διαθέσιμο τόσο σε Windows 8.1 PC όσο και σε Windows RT tablets (στο desktop), σημαντικό πλεονέκτημα και «όπλο» της Microsoft έναντι του ανταγωνισμού. Ωστόσο, εφαρμογές όπως το Facebook, το Instagram, το Gmail και ακόμη περισσότερες διάσημες εφαρμογές λείπουν αυτή τη στιγμή από το Windows Store και τη θέση τους παίρνουν «υποκατάστατα» εναλλακτικών εφαρμογών που ενδεχομένως να χειροτερεύουν την κατάσταση. Ακόμη και αν το People app ενσωματώνει τις δυνατότητες του Facebook για παράδειγμα, αντιθέτως η επίσημη εφαρμογή δε βρίσκεται στο Windows Store γεγονός που προκαλεί αρνητική προδιάθεση στους χρήστες.

Τα Windows Blue leaks δείχνουν ότι η Microsoft συνεχίζει να βελτιώνει το νέο γραφικό περιβάλλον και την εμπειρία χρήσης των Windows 8, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα για το μέλλον των εφαρμογών και τα επόμενα βήματα της εταιρείας. Πολύ πιθανόν να δούμε την κατάσταση να αλλάζει στο φετινό Build 2013 τον Ιούνιο που αναμένεται η επίσημη preview έκδοση των Windows 8.1.

[ via ]

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*