Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Microsoft Surface Pro

Η Microsoft κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο Microsoft Surface Pro τον Ιανουάριο του 2013 και κλέβει τις εντυπώσεις τόσο με το σχεδιασμό όσο και με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Το Microsoft Surface Pro, σε αντίθεση με το Surface με Windows RT, δεν είναι απλά ακόμη ένα tablet. Αντιθέτως, είναι ένας κανονικός υπολογιστής με Windows 8 Pro όπως για παράδειγμα ένα ultrabook σε μέγεθος tablet, έτοιμο να τρέξει όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε στον υπολογιστή σας και ικανό να αντεπεξέλθει στις καθημερινές σας εργασίες.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Microsoft Surface Pro

Το Microsoft Surface Pro διαθέτει τον επεξεργαστή Intel Core i5 Ivy Bridge με 4 GB μνήμη RAM και αποθηκευτικό χώρο μεταξύ 64 και 128 GB. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για ένα κανονικό υπολογιστή σε μέγεθος tablet με οθόνη αφής 10.6’’ ClearType Full HD και ανάλυση 1920×1080 pixels. Εκτός από τα συνήθη πρόσθετα όπως αισθητήρες, δύο HD κάμερες, κλπ., το Microsoft Surface Pro διαθέτει μία κανονική θύρα USB 3.0 μέσω της οποίας μπορείτε να συνδέσετε οποιαδήποτε περιφερειακή συσκευή επιθυμείτε.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Microsoft Surface Pro

Αν και τα Touch και Type Covers για το Surface Pro πωλούνται ξεχωριστά, στη συσκευασία συμπεριλαμβάνεται μία γραφίδα, γεγονός που ενδεχομένως να χαροποιήσει αρκετούς σε συνδυασμό με το ενσωματωμένο stand για όρθια στήριξη, εξοικονομώντας ορισμένα χρήματα από την αγορά περιφερειακών.

Microsoft Surface Pro – Τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Διαστάσεις: 275 x 173 x 13 mm
Βάρος: 907 γραμμάρια
Σώμα: VaporMg
Χρώμα: Dark Titanium
Πλήκτρα: Power on/off, πλήκτρο έντασης ήχου
Οθόνη: 10,6” ClearType Full HD Display, 1920 x 1080 pixels, 16:9 (widescreen)

CPU: Intel Core i5 3ης γενιάς με Intel HD Graphics 4000
RAM: 4 GB
Αποθηκευτικός χώρος: 64 / 128 GB
Αφή: Multi-touch οθόνη αφής 10 σημείων
Ασύρματη σύνδεση: 802.11 a/b/g/n WiFi, Bluetooth 4.0
Camera: Δύο 720p HD εμπρός και πίσω
Ήχος: Δύο μικρόφωνα, stereo ηχεία
Θύρες: 1 USB 3.0, microSDXC, HD video out, θύρα ακουστικών 3.5 χιλ., cover port
Αισθητήρες: Αισθητήρας φωτισμού περιβάλλοντος, επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, πυξίδα
Γραφίδα (συμπεριλαμβάνεται)
Μπαταρία: 42 Wh

Κατασκευαστής: Microsoft
Λειτουργικό: Windows 8 Pro
Προ-εγκατεστημένες εφαρμογές: Mail, Calendar, Messaging, SkyDrive, Internet Explorer 10, Bing, Xbox Music, Xbox Video, Xbox Games.

Δείτε: Όλες οι προ-εγκατεστημένες εφαρμογές των Windows 8

Η Microsoft κυκλοφόρησε το Microsoft Surface Pro τον Ιανουάριο του 2013 με αρχική τιμή τα 899 δολάρια στην αμερικανική αγορά. Η διαθεσιμότητα του έχει επεκταθεί σε περισσότερες χώρες τους τελευταίους μήνες.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*